Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Puma 34 odlazi u povijest?

Pume 34 se vjerojatno dobro sjećate iz mojih prijašnjih postova, on (odnosno "oni", jer se tu ipak očito nije radilo o samo jednom pojedincu, već o grupi njih) je sve ovo vrijeme punio zagrebačke ulice svojim zgodnim crtežima i lucidnim i uvijek pomalo šaljivim porukama (evo jedne tog tipa, snimljene u Jurišićevoj pored trgovine čarapa "Jadran" - po meni je "geografski" kontekst njegovih tj. njihovih poruka, odnosno mjesto gdje je poruka napisana, ravnopravni dio ukupnog doživljaja poruke, uz sami crtež i tekst!) ...


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

... no, uz same crteže i poruke, kojih je pun grad, ovih me je dana neugodno iznenadila vijest da Puma 34 odlazi iz našega grada - i to ravno u povijest, radi neslaganja unutar grupe!

A povodom toga odlaska, kao nekovrsna "oproštajka", nudi se njjihova izložba u Galeriji SC-a. Malo više o toj izložbi možete pronaći u VIJESTI na portalu "Kaj ima" ... a moj dojam je, nakon jučerašnjeg posjeta izložbi, da su njihovi ulični radovi zanimljiviji od kolaža izloženih na izložbi. Ne mogu točno reći u čemu je stvar, no sama kompleksnost kolaža (prilažem djelić na fotki dolje!) koja "napada" sa mnoštvom ne baš razumljivih detalja i poruka je u suprotnosti sa preglednim i konciznim crtežima i porukama na fasadama ... pogledajte sami i procijenite!
(i ne zaboravite, izložba je otvorena još samo danas i sutra, 12-20h, Savska 25, u dvorištu iza studentske menze!)


Reklamni pano za izložbu izložen na pročelju SC-a u Savskoj. Snimio: Vanja


Izložbeni prostor sa svim izloženim djelima. Snimio: Vanja


Detalj jednog kolaža. Snimio: Vanja


Post je objavljen 14.10.2009. u 09:42 sati.