Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Zagrebački maraton - rastrčavanje

U ovom rastrčavanju ću se osvrnuti na još neke aspekte sa Zagrebačkog maratona, koje sam preskočio u svojoj narcisoidnosti i egocentričnosti.
sretan

Na utrci građana je sudjelovala i Zakonita. Popravila je svoj rekord na udaljenosti od 5 km i popravila prosječno vrijeme na 05:41 min/km. Za nju je to veliki uspjeh, jer je prije točno godinu dana počela trčati i tadašnji maksimum joj je bilo 150 metara. Ne u minuti, nego u totalu. Sada je u stanju otrčati 6,5 km (dokazano), a vjerujem da bi laganim tempom mogla otrčati i 10 km. Ovo ne govori samo o njezinom trudu i htijenju, nego i o mojim (opet ja kiss ) trenerskim sposobnostima. rofl

Koristim ovu priliku da čestitam svim novim polumaratoncima (posebno kolegi, Dario I. - javi se), maratoncima (debeli) i svima ostalima.

Skrenuo bih vam pozornost na još jedan dobar post i osvrt. Pak sem tu i pak sem tvoj by Janko.

Ti si sav moj bol
Glede boli u potkoljenici, čini mi se da me boli Tibialis Anterior. Slijedi kratki opis o funkciji na engleskom: It functions to stabilise the ankle as the foot hits the ground during the contact phase of walking (eccentric contraction) and acts later to pull the foot clear of the ground during the swing phase (concentric contraction). It also functions to 'lock' the ankle, as in toe-kicking a ball, when held in an isometric contraction.
Iz ovoga mi je teško zaključiti zbog čega mi je javlja ova bol?
Na zagrebačkom maratonu sam radio neke eksperimente s tehnikom trčanja, ali na varaždinskom nisam radio takve stvari, pa me svejedno boljelo.
Zanimljivo mi je da me ovih dana bole potkoljenice ispod Gastrocnemiusa, što bih protumačio kao bol u tetivama.

Da bih bio dosljedan, konzistentan i u potpunosti opravdao i zadovoljio svoju egocentričnost, ponovo se vraćamo na mene kao središnju osobu ovog bloga.
Napokon je broj kilometara prešao troznamenkasti broj. Prema zapisima na www.tekac.net pretrčao sam 1 Mm (megametar).


Post je objavljen 14.10.2009. u 08:46 sati.