Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moresnova

Marketing

Festa gospe od Karmena/Trogir

Dugo nas nije bilo jer mi je istrosena sva memorija na kompjuteru pa nisan mogla izvaditi slike iz aparata. Sad nesto kemijam, przim na cd pa vadim po par slika a novi kompjuter je stiga ( poklon od zakonitog za moj 40-i nut rodendan nikidan) pa je sad samo pitanje dana kad cemo ponovo krenit punom parom naprid.
Dobila sam mejle od poznatog i nepoznatog svita sa pitanjem dismo, zasto nas nema na blogu pa evo prvo da se zafalim svima ( nisam bas brza za odgovorit) i da recem da je sve o.k. Imala sam spontani u 13-oj sedmici trudnoce ( al to je sad iza nas), Adrian je krenija u skolu, zviznija je vec drugi dan skole jednog malog kamenom u glavu jer ga je taj mali zafrkava prid drugima pa smo bili pozvani u skolu ( vidite vi kako je to lipo pocelo wink ), ispa mu je zubic prije 3 dana, minjamo pod u sobama itd.
A sad slike sa debelim zakasnjenjem... slike sa feste gospe od Karmena.
Nas troje

Nasi Svedani su se stopili sa domacim svitom

Kako u par slika stavit sve one ljude i docarat atmosferu... nemoguce jer nismo mogli stat svi u kadar a i otisak janjetine je osta na objektivu pa je puno slika jako mutno na sredini nut
U ulici su po obicaju stari pucani slavili kod Puovica.Bilo je pecene janjetine, pizdica u tocu, prsuta i sira, salate,frituli, rolade, kolaca... vina, radenske,soka,pive...

Adrian je pomaga didi drzat ruku a dida je karticom umisto trzalicom svira po gitari ( nakon proslogodisnjeg slogiranja jos uvik mu fina motorika nije dobra)

Dida Antina gitara je nakon godinu dana ponovo zasvirala na veliko odusevljenje prisutnih.

Pivalo se satima bez pristanka... jilo pa opet pivalo

Evo mene moji judi, dosa san vam na bevandu
jos je ziva nasa loza jos se penje uz verandu
Evo mene lipi moji bili galeb neka leti
oduvik je bila pisma Dalmaciji zakon sveti


Mojih je bilo ka mrava, dida Ante i dida Jan,teta Kate i barba Ivo iz Amerike,Ann i Nisse, Jasminka i Dina iz Norveske,zakoniti i Adrian,teta Zore i Marica... ovi susur, pismu, veselje i srdacnost... to moze samo nas dalmatinski covik razumit.
U pismi nema prepreka neznanja jezika, i Nisse je zapiva sa nasin covikom...

... a onda su zapivali za Ann koja je rekla da je dospila u raj ( vis ti kako su moje Pasike raj na zemlji)

Na bini na pocetku ulice nastupila su "dica" iz moje kale koje je moj brat ucija svirat gitaru. Bravo Sveto, Toni i Pere.Mi smo se dobro isplesali i iskakali.

Slikali smo se i sa susidom Perom ( znamo da nas njegova sestra redovito prati pa pozdravljamo perinu obitelj i sestru Ljilju)

U 2 ure ujutro moje dite je bilo umorno za hodat al je tija jos plesat i nije tija ic doma lec.

Moji svedani koji su inace teski bolesnici ( asmaticari,dijabeticari i pred operacijom kicme) su bancili,jili,pivali i plesali do ranih jutarnjih uri bez da su ijednom koristili pumpicu( od koje se inace ne odvajaju u svedskoj).
Nema toga koga ovo sunce, spiza i judi ne ozdrave wave



Post je objavljen 11.10.2009. u 08:22 sati.