Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 93 ) - Milenijska fotografija

Poznati hrvatski fotograf, Šime Strikoman poznat po odličnim fotografskim uratcima, poglavito po svom projektu započetom 2000 godine.

S obzirom na iznimni značaj koji Kestenijada ( ove godine održava se po 11 puta ) ima za ovaj prelijepi hrvatski gradić uz isto takvu rijeku Unu, poznati hrvatski fotograf odlučio se napraviti Milenijsku fotografiju te time ovjekovječiti ovu manifestaciju.


Novi milenijum za Hrvatsku Kostajnicu


Na " Šetalištu doktora Franje Tuđmana ", nedaleko granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom uz bistro zelenu riječicu Unu, oko 15 sati započelo je snimanje, odnosno pripreme za snimanje Milenijske fotografije, u službu ovog projeta stavilo se i vatrogasno društvo iz Hrvatske Kostajnice.


Veliki broj posjetitelja, uključujući sve političare nazočne ovom spektaklu, okupio se kako bi se što uspješnije dovršio projekat rođen u Turističkoj zajednici grada, isto tako bila je to ideja koju je Strikoman i osobno sa oduševljenjem prihvatio. Snimanje se odvijalo dosta brzo, akteri su dobili papirnate ( karton ) palete u bojama hrvatskog grba, kako bi fotografija što impresivnije izgledala, dok se Šime Strikoman uz pomoć vatrogasaca vinuo u visine te je snimanje moglo započeti. Pokušali smo što je moguće bolje FOTO ZAPISOM popratiti ovaj događaj, koliko smo u tome uspjeli, presudite sami.


Inače, 52-dvogodišnji Šime Strikoman poznati je televizijski i filmski snimatelj, koji je radio kao direktor fotografije u više igranih filmova, uključujući i inozemne televizijske kuće ( Švedska ). Osnivač je i urednik TVVD, televizije koja je djelovala u ratnim uvjetima na području Šibenika. Profesionalno se bavi fotografijom od studentskih dana. Međutim najpoznatiji projekt koji je pokrenuo na prijelazu stoljeća, 2000 godine, upravo je " Milenijska fotografija ", koji se zbog iznimnog zanimanja i atraktivnosti ne gasi do današnjih dana, o čemu najbolje svjedoči činjenica da je Strikoman snimio preko 160 Milenijskih fotografija. Za svoj nemjerljivi doprinos fotografskoj umjetnosti, te sjajan rad, dobio je brojene domaće, ali i inozemne nagrade.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 12.10.2009. u 00:49 sati.