Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 92 ) - Bandić: " Možda uskoro postanem gradonačelnik Hrvatske "

Drugi dan tradicionalne Kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici posjetilo preko 15.000 posjetitelja te veliki broj političara, Bandić, Ožblot...

Prekrasno vrijeme omogućilo je sjajnu zabavu drugog dana tradicionalne Kestenijade u najljepšem gradu na Banovini, predivnoj Hrvatskoj Kostajnici smještenoj neposredno uz rijeku Unu.


Veliki broj posjetitelja, političari u glavnoj ulozi


Uz 15.000 pristiglih građana iz čitave Hrvatske, ali i susjedne BiH, veliki broj političara posjetilo je tradicionalnu Kestenijadu, zagrebački gradonačelnik, te predsjednički kandidat " u sjeni ", Milan Bandić, gradonačelnik najsunčanijeg hrvatskog grada, Hvara, Pjerino Bebić sa " svojom boljom polovicom ", državna tajnica, Dorica Nikolić, kandidatkinja Demokratskog centra za predsjednika države, Vesna Škare - Ožbolt, goste su dočekali domaćini, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Tomislav Paunović, te županica Sisačko-moslavačke županije, Marina Lovrić-Merzel.


Vrijedni i gostoljubivi domaćini su ujutro dočekali goste koji su iz Zagreba, u grad stigli oko 10 sati tradicionalnim " KESTEN-CUGOM " . Veliki broj pristiglih građana oduševila je Gradska limena glazba te širokogrudnost domaćina, dok je u ime domaćina pristigle kestenjare dočekao i pozdravio gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Tomislav Paunović.


Jedino što je donekle moglo pokvariti ovogodišnju trodnevnu feštu, je prometni kolaps u gradu, naime uz velike napore policija je jedva  preusjmjeravala promet i tako donekle omogućila jednaki pristup gradu svim posjetiteljima. U svezi toga, Mirjana Lahovsky-Žličarić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada, rekla je kako očekuje konačno riješenje tog tradicionalnog problema, već iduće godine kada Kestenijada seli na drugu lokaciju. Ubrzo su se posjetitelji raspršili okolnim šumama u potrazi za kestenima, dok se očekivao dolazak gradonačelnika Bandića, koji je u grad stigao nešto iza 14 sati.


" Možda se uskoro kandidiram i pobjedim na izborima "


Novinare je ponajprije zanimala mnoguća kandidatura, za predsjenika Hrvatske, aktualnog gradonačelnika, Milana Bandića, o kojoj svi spekuliraju, ali izravne potvrde od zagrebačkog gazde još uvijek nema, tom prilikom Bandić nam je rekao: " jako ste uporni, možda me ipak nagovorite pa popustim vašim pritiscima i pritiscima građana, koji me vide u predsjedničkoj ulozi, pa se kandidiram i pobjedim na izborima ". Ovu izjavu moguće je protumačiti na više načina, što je bio i Bandićev glavni cilj, koji je u Hrvatsku Kostajnicu stigao u pratnji, Duška Ljuštine.


Međutim, kako smo u stopu pratili zagrebačkog gradonačelnika, kako bi vidjeli reakciju građana, koji su Bandića dočekali pozdravom, " dobro došao predsjedniče " , bili smo u prilici čuti njegov kratki razgovor sa Ljuštinom, u kojem Bandić ne djeluje kao čovjek koji se misli kandidirati za šefa države, drugim riječima ( Bandić je, daleko od kamera, doslovno rekao: " kandidatura je danas aktualna a sutra će to biti nešto drugo " ), moguće da se radi o predstavi u kojoj zagrebački SDP-ovac uživa, ali koja nema ozbiljnu političku pozadinu ( još jednom, radi se tek o našem dojmu ).


Bandić najbolji u pečenju kestenja


Neposredno nakon dolaska u gradić na Uni, gosti su se kratko obratili građanima, koji su ih burnim pljeskom dočekali, u prepunom glavnom šatoru, nedaleko Šetališta doktira Franje Tuđmana.


U idućim minutama, Bandić, Nikolić, Bebić, Ožbolt, Paunović, Lovrić-Merzel, krenuli su u obilazak štandova te sudjelovali u akciji, " POZNATI ZA VAS PEKU KESTENE ", i toj ulozi gradonačelnik Zagreba se najbolje snašao.


Usljedilo je fotografiranje s građanima, izjave za medije, kao i razgovor i druženje s građanima ( pregršt multimedija, koje kasne zbog pogrešne uređivačke politike portala, pružiti će vam kompletnu sliku zbivanja u Hrvatskoj Kostajnici ). Nakon razgledavanja grada, poznati hrvatski fortograf, Šime Strikoman napravio je MILENIJSKU FOTOGRAFIJU ( više o tome u idućem tekstu uz obilje fotografija ).


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket



Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket  



Post je objavljen 11.10.2009. u 00:45 sati.