Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

RECENZIJA: BRITNEY SPEARS ''3''

Recenzija .Britney Spears 3
Na granici etičnosti (ko i uvijek) Britney istražuje poligamiju kroz katolički neprihvatljivu no vraški zabavnu pjesmicu ;) (ALERT!!! Izaziva ovisnost!!!)
Image and video hosting by TinyPic
Novi single stvoren da podrži nadolazeći greates hits album pod nazivom Britney Spears- The singles collection. Producentski tim pod vodstvo dokazanog genija Max Martina ( pink-.so what, katy perry – hot n cold, britney –baby one more time…….) izbacio je još jedan blještavi čistokrvni POP produkt bez lažnog isfuravanja alternatinosti, kulturno-glazbene vrijednosti ili vokalnih dostignuća.
3 započinje s uber nabrijanim refrenom kojem je gotovo nemoguće odoljeti jer je agresivno zarazan te vas odmah uvlači u disco atmosfericu. Ritmično brojanje 1,2,3 je jedino što vjerojatno možete razumijeti u refrenu zbog prenesenog značenja ili zbog robotiziranog glasa na pragu čujnosti.
Riječi pjesme infantilno skrivaju osnovnu temu tj. Seks u troje-threesome.Prolazni slušatelj ne može odgonetnuti prljavu, nemoralnu poruku pjesme koja se krije iza niza metafora no tabloidi će sigurno iskoristiti lyrics za unosni senzacionalizam.
(ipak je riječ o Britney ;medijski najpraćenijoj osobi na svijetu)
dešifrirajmo što je pjesnik htio reći u nastavku >>>>

1, 2, 3
Not only you and me
->očita referenca na sex u troje

Got one eighty degrees
And I’m caught in between
-> 180 stupnjeva možda predstavlja ležeći položaj u kojem se zatekla obostrano flankirana s 2 partnera…ako ćemo biti skroz prljavi onda to svodimo na oralno zadovoljavanje s prijeda te ono drugo dolje koje moze biti dvojako :D
Ako ćemo biti štreberi onda 180° interpretiramo kao čistu geometriju jer je u svakom trokutu pa tako i ljubavnom zbroj kutova 180° ;)

Countin’
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin’ down with 3P
-> ok ovo je malo potresno(bogobojazni vjernici trenutak je da odstupite)
Sveti Petar, Pavao i Marija uživaju u trojcu…(3P je japanski sleng za seks u troje)
Ili da Petera, Paula i Mary shavtimo kao iznimno uspješni country band koji je žario SAD-om prije nekoliko desetljeca (mary je nedavno preminula pa je njihovo spominjanje malo netaktično, nepristojno)???
Što vam je draže? Ja nemam problem s biblijskom poveznicom no ako vam je draže Petera, Paula i Mary shvatite kao 3 nasumično odabrana imena pri čijem je odabiru bilo jedino bitno uzeti jedno žensko ime (alias za Britney) i dva muška…

Everybody loves ***
Countin’
-> ove zvjezdice nisu cenzura nego neki neartikulirani uzdah iz kojeg se moze nacuti rijec action ili samo klasično britnicino stenjenje

Ostali stihovi vrijedni spomena:
1. Livin in sin is the new thing (prejako <3)
2. Three is a charm
Two is not the same

3. Merrier the more
Triple fun that way

Omiljeni dio pjesme:
If you don’t like the company
Let’s just do it you and me
You and me…
Or three….
Or four….
On the floor
->brzi tempo se usporava te prelazi o ovaj predah kojim britney pruža partneru priliku za intimu u paru…no brzo se predomišlja te ga nagovara na trojac ili orgiju…hahaha EPIC!!!!

To bi bila kratka lyrics analiza vracamo se recenziranju ukupnog dojma
………………………………………………………………………………
Nakon pregleda teksta jasno vam je o kakvom se nekontroliranom kreativnom neredu radi…Ništ s ničim….Nabacni motivi sexa u troje, zadirkivanje vatikana, lakoumna brojalica…i onda se pitate kom se to sviđa?????e pa ovdje je riječ o bizarnom košmaru koji je toliko čušpajzast i glupav da je jednostavno COOL, IN, IT…Nema tu neke patetike, izljeva emocija, borbe za pravu ljubav ili mudrosti; samo seks (a seks sells!).
Savršena Max Martinova receptura nije ni ovaj put zakazala....Bolesna (u najboljem smislu) melodija te virtuozi na kopjuterima koji su provukli britnicin glas kroz sve filtere te ga učinili cyber zavodljivim, tako robotski hladanim a opet sexy…taj spoj britney branda te glazbene mašinerije nas nikad ne razočara…redovito rezultira hitom (womanizer, circus, piece of me…), a 3 je hit u nastajanju (pomama je vec vidljiva na itunesu gdje se 3 uspinje na prvo mjesto za manje od dana)


Suma sumarum:
Jako dobar pjesmuljak na koji se navučete odmah nakon prvoga slušanja no ograničenoga roka trajanja.

+prednosti:
Zaraznost, savršeno za izdžiat se na plesnom podiju,kontrast brzoga refrena i ljupkih prijelaza,
kontroverza

-mane:
Infantilan tekst, prerepetativno (umara ponavljanje), neoriginalno

OCJena : 4/5

(nije na razini womanizera/gimme morea)
FOR THE RECORD: BRITNEY je za GAGU METUZALEM!!!!!
Cestitamo Britney jer je 3 postao njezin 3. broj 1 u SADu (najpriznatija Billboard HOT100 ljestvica)

Post je objavljen 10.10.2009. u 13:10 sati.