Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/isaka33

Marketing

Hvala ali vaša teflonska tava i vjera me ne zanimaju.

Obožavam zimu. Razdoblje od rujna do prosinca najljepše mi je u godini. Siječanj je najbljutaviji mjesec u godini. (Skidam kapu Balaševiću za pjesmu "Ne volim januar" thumbup)

Danas je Zagreb bio nevjerojatno prazan. Izgleda da su svi ugrabili priliku da otputuju negdje. Ja sam se počastila ručkom na Trgu, kavom na Cvijetnom i šetnjom uz Savu.

Vrlo ugodno popodne ako izuzmemo da sam na Cvijetnom prokleta od strane pijanice kojem nisam htjela dati sitnog za novu dozu alkohola. Što je najžalosnije, stvarno i nisam imala sitnog. Ali ajde ti to njemu objasni....nemaš sitnog - gorjet ćeš u paklu.

Jučer sam također na svoju veliku "žalost" odbila kupiti knjigu o Himalaji od nekog alternativca. Rekao je da za knjigu dam onoliko koliko ja mislim da je dovoljno. S obzirom da je knjiga debljine priručnika za sastavljanje ormarića i (otprilike toliko i dubokoumna), dala sam mu deset kuna sitno (i previše ali eto) i onda ih lijepo uzela nazad kad mi je složio facu i rekao "A imaš samo u sitno?...ja bi u krupno..."

Ma goni se i ti i Himalaja i Tibet i prosvijetljenje. Mrš.

A tek oni što mi na kućnim vratima pokušavaju "prodat" vjeru.... e ti su mi najžešći.

Stvarno mi nekad dođe da ih pitam: "Kakva je to vjera koja u svoje redove prima ljude koji su se na kućnim vratima spremni odreći svojih životnih uvjerenja i svega onoga čemu su prije pripadali zbog nekoliko vjerskih letaka i propovijedi luđaka koji u radno popodne nema pametnijeg posla nego kucati strancima na vrata?"

Daj molim te. Zadnji put kad sam pogledala vanka, nisam vidjela ni pijesak ni pustinju ni nomadski način života što bi prema meni bilo jedino opravdanje za takav način "širenja" vjere.

Vjerski fanatici - dobrodošli u 21. stoljeće. Nema više potrebe da hodate okolo i glumite proroke.

Zar se vjera treba širiti istom tehnikom kojom se prodaju Zepter teće?
Znate ono kad se okupi hrpa žena na prezentaciji od kojih na kraju svaka ode kući s potpuno nepotrebnim mikserom ili specijalnom vakumskom zdjelom.
Sjedite okruženi svojim susjedama i kolegicama s posla. Sve su došle, naravno. Ne daj Bože da se pomisli da nemaju za kupit teću.
Potajno, zapravo, sve se žele samo najest i otić doma što prije jer im je muž na odlasku dobacio "Ako kupiš još neku pizdariju na prezentaciji - rastajemo se"

E pa zamislite da se tako širi i vjera?


"A ovdje u mojoj desnoj ruci nalazi se Kršćanstvo, iznimno dobra kvaliteta, staro 2000 godina. Ako pak tražite nešto malo starije imamo i Judaizam. Vama bi draga moja preporučila Islam, ići će savršeno uz vašu maslinastu put i bademaste oči."



Anyway.....ne trebaju mi vaše tave niti spasenje koje ste mi donijeli na kućni prag. Ako me baš želiš "spasiti" pomoli se za mene umjesto da mi tu za neku sitnu lovu uvaljuješ gramatički loše napisan duhovni priručnik.

Ima li nešto da se ne prodaje ovih dana?

"Dovoljna je ljubav" reču ti i onda te pitaju imaš li možda sitnoga, prima i kovanice. A gdje nestade "Nek ti ljubav bude plaća" ?
hahahahahah

Ali zar nije tako sa svime u životu?

Mislimo da je dovoljna ljubav....ali onda shvatimo da nekad treba i malo "kovanica" žrtve, boli i patnje.
Inače, kako bi drukčije znala vrijednost ljubavi? sretan

Evo i jedna prigodna pjesmica...puni nazive je "Your love alone is not enough"...he he he smijeh






But your love alone won't save the world
You knew the secret of the universe
Despite it all you made it worse
It left you lonely it left you cursed

Post je objavljen 08.10.2009. u 21:55 sati.