Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zaboravljeni i zanemareni

Ogorčenost invalida politikom aktualne općinske vlasti...


Predsjednik Udruge branitelja invalida Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Gornji Vakuf-Uskoplje Marko Blažević i predsjednik Općinskog odbora (OO) HDZ 1990 Uskoplje Dražen Matišić razgovarali su u četvrtak, 1.10.2009., u Uskoplju o problemima s kojima se susreće navedena populacija branitelja u toj općini.
Na sastanku Blažević je izrazio ogorčenost politikom aktualnih općinskih vlasti, te istaknuo njihov nemar i nezainteresiranost za branitelje koji su socijalno i zdravstveno ugroženi.
"Koliko su branitelji dali u ovom ratu i što su zaslužili u ovoj zemlji danas nitko ne prepoznaje i ne vidi, dok su oni prepušteni samima sebi boreći se za golu egzistenciju bez ikakve novčane i zdravstvene pomoći",
kazao je Blažević.
Kako je kazao, Udruga danas ima 52 člana, a tijekom 2009. godine 6 članova je preminulo boreći se s teškim bolestima.
Blažević se iskreno zahvalio OO HDZ-a 1990 Uskoplje, naglasivši kako je to jedina hrvatska stranka u općini G.Vakuf-Uskoplje koja im je izišla u susret, pokazala razumijevanje i novčano podržala njihove članove.
Na sastanku Matišić je obećao daljnju suradnju i pomoć Udruzi, priopćeno je iz Udruge branitelja invalida Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Gornji Vakuf-Uskoplje.

(Fena) dpš

Post je objavljen 05.10.2009. u 13:20 sati.