Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Povrtna salata sa slanutkom

Image and video hosting by TinyPic


300 g slanutka
1 krastavac
po 1 manja crvena, žuta i zelena paprika
2 rajčice
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
sol, papar
ulje
ocat
nasjeckano peršinovo lišće
(jogurt, majoneza, kiselo vrhnje)


Slanutak preko noći namočite u hladnu vodu.
Sutradan ga kuhajte da omekša, oko 45 min.
Kuhani slanutak ocijedite i ostavite da se ohladi.

Krastavac ogulite i narežite na tanke okrugle ploške.

Paprike očistite i narežite na rezance.

Rajčice narežite na šnite.

Crveni luk oljuštite i narežite na kolute.

Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte.

U posudu stavite sve sastojke, začinite solju, paprom, uljem i octom, lagano promiješajte (protresite) i posipajte peršinovim lišćem.

Po želji, možete dodati i koju žlicu jogurta, majoneze i kiselog vrhnja.




Post je objavljen 05.10.2009. u 09:05 sati.