Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gospa-moja

Marketing

LISTOPADSKA POBOŽNOST

U mjesecu listopadu lijepo je biti s Marijom, Isusovom i našom majkom i moliti krunicu. Listopadska pobožnost i ove godine je počela u našoj Župi Brdovec. Svaku večer u 17,30 moli se krunica i litanije. Marija nam kroz moljenje krunice daruje velike milosti. Krunica je tako jednostavna molitva i trebamo je moliti svaki dan.

Krunica poziva čovjeka na pokajanje, potiče nadu i otkriva smisao čovjeka u ljubavi i radosti Presvetog Trojstva. Kroz sva otajstva Krunice vodi nas Bl. Djevica Marija. Vodi nas svojom majčinskom ljubavi. Ona nas zagovara kod svog sina Isusa.

Pozivam Vas da uvedete molitvu krunice svakodnevno u Vaše obitelji i vidjet ćete kako će sve biti drugačije, bolje. Svi ćete biti povezani i sretniji.


"O blažena krunico Marijina, slatki lanče koji nas ponovo vodiš k Bogu, vezo ljubavi koja nas ujedinjuješ s anđelima, tornju spasenja u nasrtajima pakla, sigurna luko u zajedničkom brodolomu, mi te nikada više nećemo pustiti. Bit ćeš nam pomoć u smrtnoj boli. Tebi će biti upravljen posljednji poljubac života koji se gasi. I posljednji glas naših usana bit će tvoje slatko ime, o Kraljice grešnika, o Majko naša draga, o Utočište grešnika, o Najuzvišenija tješiteljice žalosnih. Bila svugdje blagoslovljena, danas i uvijek na zemlji i na nebu. Amen!"

(bl. Bartol Longo, apostol krunice)

Post je objavljen 04.10.2009. u 11:25 sati.