Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ekvandija

Marketing

1.Mirtien

U selu Drakava (malo selo između rijeka Nia i Lijan) živi dječak Mirtien.Mirtien nije ni čovjek ni vilenjak jer je njemu majka čovjek a otac vilenjak. Mirtien ima 19 godina i za 3 mjeseca će napuniti 20 i postati odrasla osoba. Mirtien na prvi pogled izgleda kao čovjek. Visok je 183cm. Ima plavu kosu koja mu je svezana u rep. Ima svijetlosive oči. Ruke mu nisu mišičave ali je puno snažniji od odraslog čovjeka. Pametniji je od većine ljudi, a što se tiče gađanja lukom i strijelom može pogoditi zeca u gustom grmlju na udaljenosti od 100 m. Ni on ni njegov otac ne znaju se baš najbolje služiti mačem, ali u gađanju lukom i strijelom su izvrsni. Njegova obitelj je siromašna, u stvari, nemaju uopće novaca.

Mirtien i njegov otac idu svaki treći dan u lov i uvijek se vraćaju sa puno mesa. Od krzna i kože rade odličnu odjeću, a od kože rade i cipele. U selu ih svi poštuju, ali se ponekad po selu motaju tračevi da je Mirtienov otac vračar. Onako kako tračevi nastanu, tako i nestanu.

Kasna je jesen. Mirtien ide svaki dan u lov u obližnju šumu. Nikada nije čuo kako se ta šuma zove. I danas je ušao u šumu i odmah ugledao tri zeca. Uze svoj zlatni luk iz tobolca i zlatnu strijelu. Napne luk i nacilja jednoga zeca. Ispusti strijelu. Zec se sruši na zemlju sa strijelom u srcu. Mirtijen uzme zeca i stavi ga u svoju torbu i krene tražiti druga dva. Slijedeći otiske zečjih šapa, uđe u gustu šikaru...(nastavak slijedi!)



Post je objavljen 03.10.2009. u 10:59 sati.