Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magnifikat2

Marketing

Zlatno tele ili modna lutka

Večeras prolazim pokraj stolova na pazaru kad tamo 3-4 metra prida mnom pade jedna cura…
Pomislim… i pripadnem se šta joj se desilo da pade onako – ravno posrid pločnika, potrbuške… ali vrlo brzo vidim da je cura – plastična.

Šefice stola nema a susjedne se smiju, jedna komentira al plastična cura i dalje leži po pločniku, pa se mislim – pa šta ću – dignut ću je. Je da nije živa al pripast će još koga dok šefica dođe, a osim toga ne može se normalno prolazit od nje.

Mislila sam je samo uspravit i rješen problem al nisam znala da joj se nekako odvajaju gornji i donji dio… još bi se mogla i raspast. Nekako sam je uspravila, prokomentirala malo sa susjedama i otišla… misleć…
Image and video hosting by TinyPic
Ma jel to lutka ili 'zlatno tele'?
Moderno božanstvo, kao što je barby za djevojčice našeg doba…

Sinoć je Marino Restrepo govorio o nekim lažnim bogovima koje je on u životu imao, kao što je novac i puste nekakve poganske filozofije, pa onda kad se našao pred pitanjima života i smrti nikakav taj 'bog' mu nije pomogao. (njegovo svjedočanstvo u cijelosti ne mogu sad napisat... možda nešto kasnije)Tako isto, mislim se, koliko može božica 'Barby' ili koja druga pomoći ženama u rješavanju životnih pitanja.
Kao što je on bio zaokupljen tim filozofijama, novcem, uživanjem netko drugi je fizičkim izgledom do te mjere da to postane opsesija. I tako moda postane 'božanstvo' koje zauzme prvo mjesto u životu. Zlatno tele kojem se počne klanjati od ranog jutra do kasno naveče.


Post je objavljen 02.10.2009. u 18:27 sati.