,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Nemoj da netko ovdje pere veš!"

Evo još jednog artefakta iz doba kad je u Zagrebu još bilo jako puno kuća bez vodovodnog priključka pa su ulične pumpe bile nužnost, a ne egzotičan začin ulica u predgrađu rezerviran za šetače u prolazu i one najbjednije koji ni sada nemaju vodu u kući.

Iako je ovakvih tabli u 70-tima i 80-tima bilo puno, gotovo uz svaku pumpu, ja sam ih sada pronašao tek dvije i to obje na Trnju, jedna je u Paromlinskoj, preko puta zgrade HRT-a, a druga u Radonjskoj, nedaleko stražnje strane uprave policije u Vukovarskoj.


Snimio: Vanja

Iako je gornja tabla dosta oštećena, pumpa ispod nje, na kraju Radonjske ulice, je prije godinu dana (kad sam fotkao) još bila u punoj funkciji ...


Snimio: Vanja

... dok je ova tabla još gotovo besprijekorna, iako je pumpa potpuno uništena, a okoliš zarastao u kupine i bazgu i zatrpan smećem (a sve to je snimljeno tek nekoliko desetaka metara od ulaza u zgradu HRT-a sa Paromlinske ulice.


Snimio: Vanja

Što se ove druge pumpe tiče, zahvaljujem na informaciji Jošku Martinoviću i ekipi "Globalnog sijela" koji su mi rekli za nju!


Post je objavljen 02.10.2009. u 11:34 sati.