Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Sude mi, zato što svoje volim!

Iako hrvatska država nije poznata po ažurnom djelovanju u zaštiti interesa svojih građana, izgleda da ipak postoje iznimke kada reagira brže nego SAD. Očito je da se može odustati od ZERP-a, vjerojatno i od uvjeta postavljenih Sloveniji, no nikako se ne može odustati od nekih nepobitnih svetinja državnog vrha. Tako se npr. redovito šalje plaća Branimiru Glavašu, iako je on bjegunac pred hrvatkim pravosuđem. Prema istoj logici MVPEI je promptno Švicarskoj uputilo prosvjednu notu radi zabrane ulaska MP Thompsona u tu zemlju. Očito za našu diplomaciju uopće nije bilo bitno što je, za nas toliko željena politička destinacija, EU postupila na isti način, te je također MP-u zabranila ulazak.
Očito je da u ovoj državi postoje „brđanske“ svetinje, koje su određene gorštake izdigle u arijevsku rasu ovog naroda, pa su one samim tim vrijedne svake žrtve.
Možda je znakovito to što pjevač koji u ruralnom području Hrvatske okuplja po 100.000 ljudi, ima zabranu ulaska u zemlje razvijenog demokratskog Zapada. Da ne bi bilo zabune, u taj ruralni dio spada i sam grad Zagreb, jer držim da se na MP-ovom koncertu vrlo rijetko čuje kaj, ali je rođo sveprisutan.
Upravo iz tog razloga smatram da je Hrvatska daleko od europskog mentaliteta, a sasvim dobro uklopljena u balkanski kontekst. Razina samokritičnosti je pokazatelj mentalne razvijenosti pojedinca i društva u cjelini, a toga ovdije očito nema. Nikome u vladajućoj strukturi ne pada na pamet da su možda svi drugi u pravu, te da je svijet sit nacionalizma bilo kojeg predznaka. Mnogo većim narodima na svijetu nije dozvoljeno ono što dio Hrvati smatraju da njima mora biti dozvoljeno.
Da nije tako, tada predsjednik Sabora sigurno ne bi bio Barba Luka, čovjek toliko jake ličnosti da pored njegovih čobanskih manira cijela sabornica izgleda poput stada ovaca.
No, i dalje će hrvatska desničarska glava biti pametnija od ostatka svijeta, te će Švicarska biti kriva što ne poštuje svetinje i patnju Hrvata, pogotovo onog djela hrvatskog naroda koji je toliko dao da bi svijet bio bolji.


Post je objavljen 02.10.2009. u 07:14 sati.