Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pavlovazajednica

Marketing

Vjera, ljubav, domovina

VJERA , LJUBAV, DOMOVINA….Tri stvari, tri pojma na koje se Hrvati gotovo svakodnevno, kunu, zaklinju…gotovo svaka domoljubna pjesma spominje vjeru, a mnoge vjerske domovinu….
Osobno, veliki sam ljubitelj sporta, sport mi mnogo znači u životu i gotovo da ne propuštam nijedan sportski događaju u kojem igaju Hrvati/ce…. U tim trenucima tribine su prepune bijelo-crvenim kockicama. Navijaći nose dresove svojih „heroja“ i svi žele dati sve od sebe kako bi pomogli našoj repki na jdinini način na koji možemo : navijanjem…. Mnogi od njih koji su još aktivni u sportu u kojekavim klubovima imaju želju da jednog dana i oni budu na terenu među igraćima….
Trenirajući rukomet i nogomet sanjario sam o danu kad ću i ja biti na terenu, među igračima i boriti se za svoju domovinu…. I tako svakog dana, dolazio sam na treninge pun želje da nešto naučim , da budem bolji , uspješniji….. Želio sam biti spreman za taj dan kad ću nastupiti za svoju domovinu…
Vremena se mjenjaju, odrastamo… Sport je i dalje dio mog života, al u nešto skromnijem izdanju, trenutno sam student, i sve mi manje vremena ostaje za loptu…
Al, sad kad sam stariji, shvačam da sam zapravo cijeli svoj život u reprezentaciji… I ne samo ja, nego svi mi, apsolutno svi…U reprezentaciji Svjetlosti, borimo se protiv tame….svakog dana, svakog trenutka….
Izbornik nam je odličan !!! Stvorio nas je, dao nam sve što trebamo i sad nas gleda sa neba i daje savjete….. Jeste li uopće bili svjesni te utakmice ??? Jeste li svjesni da ste na terenu ????
Ovo je posebna utakmica, nitko ne zna koliku je minutažu dobio, kad će ući u igru, ni kada će „sudac“ označiti kraj… Zato treba u svakom trenutku davati sve od sebe i biti spremni za ulazak…. Cijeli naš život moramo živjeti spremni za borbu, paziti štoradimo, što govorimo suigračima, hrabriti se međusobno…Trebamo biti svjesni svojih mogučnosti ali i nedostataka…Međusobno si trebamo pomagati, skupa trebamo napredovati… Zapravo ja si to tumačim kao smo jedan dio dana na treningu ( meditacija, čitanje,razgovor) , dio dana smo na terenu ( svako zna za sebe najbolje kad je to ) ,i dio dana kad smo u svlačionici, kad slušamo izbornika i razgovaramo s Njim ( molitva )…..
Kao mlada osoba , ikreno joše ne znam koju točno poziciju igram ni koliko se od mene očekujem…Al znam da se pred menom sve zahtjevnije utakmice sa više minutaže…smijeh
Evo, nadam se da će vam se barem dio onog što sam napisao svidjeti. Volio bih samo da shvatite da smo odabrani, doslovno odabrani da se na ovom svijetu borimo za naseg Stvoritelja….
Mir s Vama
Dyummy




Post je objavljen 01.10.2009. u 21:13 sati.