Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Lamborghini Reventon Roadster


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Lamborghini je u Frankfurtu predstavio Reventon Roadster, automobil koji možda nije u među Top 5 po brzini, jer se u današnje doba 330 km/h čini tako 'normalnom' brzinom, ali definitino je jedan od najeksluzivnijih i najskupljih automobila na svijetu. Naime, proizvedeno će biti maksimalno 20 komada, a svakom će osnovna cijena (bez poreza) biti 1,1 milijun eura. Isporuke počinju već ovog mjeseca. S obzirom da je 'obični' Reventon Coupe, predstavljen u Frankfurtu prije dvije godine, odmah rasprodan, za očekivati je da ista sudbina čeka i verziju bez krova.

Reventona pogoni 12-cilindarski 6.5-litreni motor sa 493 kw (670 ks), koji ga katapultira do stotke za 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je već spomenutih 330 km/h. Poklopac motora je od stakla, tako da ga može pogledati svaki znatiželjnik, a takvih će biti zasigurno mnogo. Motor je smješten ispred stražnje osovine, a mjenjač je pak ispred njega. Takvim rasporedom dobio se omjer mase s 58 posto kilaže straga. Pogon se prenosi na sva četiri kotača, a snaga i moment idu preko šeststupanjskog ručnog sekvencijalnog mjenjača.

Kao i Coupe, tako je i Reventon Roadster dugačak 470 cm, širok 205,8 cm, a visok samo 113,2 cm. Osovinski razmak iznosi 266,5 cm. Masa Roadstera je 1690 kg, samo 25 kg više od Coupea. Kao i Coupe, Roadsterova je školjka napravljena od ultračvrstog čelika i karbonskih komponenti, a karoserija je skoro cijela od ugljičnih vlakana.



Post je objavljen 15.09.2009. u 20:20 sati.