Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Današnje glasine iz Italije

Talijanski klubovi nisu sinoć imali previše sreće, ili previše znanja da postignu dobre rezultate u 2. kolu Lige Prvaka.
Juventus je izvukao remi ( 0 : 0 ) i bod u Munchenu protiv Bayerna, no situacija na tablici mu ne ide baš na ruku. Bordeaux je savladao izraelski Maccabi iz Haife te ima 6 bodova, dok Bayern ima 4 boda. Juventus je na 3. mjestu sa 2 boda.
Milan je definitivno podbacio i ovaj put izgubivši na San Siru pred samo 32 000 gledatelja od Zuricha s 0 : 1 . Jedini pogodak na utakmici postigao je Finac Tihinen u 10. minutu utakmice, i to petom na ubačaj iz kornera. Za Milan najbolju šansu je promašio Zambrotta, i to u 95. minuti kada je pogodio stativu već savladanog golmana švicarske ekipe. Sada je pozicija trenera Leonarda jako klimava na klupi, te se već priča da je utakmica u nedjelju protiv Atalante u Bergamu posljednja prilika Leonardu da i dalje ostane trener "rossonera". Kao mogući nasljednik Leonarda na klupi Milana pominje se Marco Van Basten, bivša igračka legenda kluba. Alternativa Van Bastenu je Walter Mazzarri, bivši trener Sampdorie, Reggine, Livorna, i nekih drugih ekipa, koji nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije dobio otkaz od predsjednika poslodavca, čime se ne može podičiti nijedan trener u Italiji.
S druge strane, Inter nije pobijedio u Ligi Prvaka već 7 utakmica zaredom. Prosjek osvojenih bodova Mourinha u Europi je 1.10, što je premalo za apetite Intera, odnosno predsjednika Massima Morattija. Moratti je, prije nego što je uzeo Mourinha s namjerom da s njim osvoji Ligu Prvaka, morao znati jedan podatak iz njegove trenerske karijere : Mourinho u prvenstvima Porugala, Engleske i Italije sa svojim ekipama ima prosjek osvojenih bodova 2.29, dok u Ligi Prvaka ima mizeran prosjek od 1.64. Izvinjenje navijačima, kao i suigračima, te treneru jučer je dao Mario Balotelli, mladi napadač "nerazzurra". On je rekao da mu je jako žao zbog toga što je nepotrebno dobio crveni karton, te ostavio na cjedilu ekipu na više od 30 minuta igre u Rusiji protiv Rubin Kazana.
Jedino zadovoljstvo nakon odigranog 2. kola Lige Prvaka vlada u Firenzi, nakon velike pobjede Fiorentine nad Liverpoolom. Navijači "viola", kao i engleske novine oduševljene su nastupom i igrom mlade zvijezde iz Crne Gore Stevana Jovetića. No, već danas sve pada u zaborav, jer slijede ligaške utakmice, i nova uzbuđenja.

Post je objavljen 01.10.2009. u 13:06 sati.