Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stenjevecmojkvart

Marketing

Vodozaštitno područje – vodocrpilište Stara loza

[Vjesnik je 15.10.2009. objavio članak na ovu temu pod naslovom "Komunalno redarstvo prozvano zbog nerada!"]

Ovo 'zaštićeno' područje nalazi se između Ljubljanske avenije i rijeke Save, zapadno od ulice Savska opatovina. U biti problem je u tome što ovo vodocrpilište uopće nije zaštićeno, drugim riječima nesavjesna grupa pojedinaca baca tamo građevinski otpad. Sve u svemu izuzevši tih ilegalnih odlagališta otpada cijelo to područje je jedna prekrasna oaza zelenila, prirode i mira bez građevinskih jama, buldoždera, betona, prometa i buke strojeva.

Moram napomenuti da se tamo nalazi i paintball klub "Guerrilla", koji se prilično dobro uklopio u okoliš, te kojeg je vlasnik zazelenio posadivši stabla, te sve u svemu stvarno vodi brigu za prostor koji koristi. To je dobar primjer kako se neki prostor može komercijalizirati bez nanošenja štete okolišu

Usput sam poslikao par kadrova, sa naglaskom na ilegalna odlagališta otpada koja 'nagrizaju' to prekrasno mjesto. Također ne mogu se ne osvrnuti na to da gradska uprava postavlja zaštitare na potpuno bizarna mjesta poput kulturnog centra Medika u centru grada (gdje zaštitari u tri smjene zuje po svojoj kućici ne radeći doslovce ništa), dok ovo prilično veliko vodozaštitno područje, osim formalno na tabli i na papiru nema zapravo nikakvu zaštitu. Na svu sreću ako je vjerovati trenutnom GUP-u to vodozaštitno područje i dalje spada u zelenu zonu.

[Ulaz na vodocrpilište 'Stara loza']
Opis slike

[Ilegalna odlagališta otpada]
Opis slike

Opis slike

Opis slike

Opis slike

Opis slike

[Pogled na južnu obalu Save]
Opis slike

[Ulaz u paintball klub Guerrilla]
Opis slike

Post je objavljen 01.10.2009. u 00:24 sati.