Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Posjet članova KUD-a iz Grčke



ORAHOVICA - Četrdesetak članova grčkog kulturno-umjetničkog društva iz mjesta Siniesa sa sjeverno-istočnog dijela Krfa, tijekom četverodnevne POSJETE Orahovici, sredinom rujna mjeseca., obišlo je sve znamenitosti Orahovice i Slavonije…
Vođa najpoznatijeg krfskog kulturno-umjetničkog društva koje u 25 godina postojanja okuplja 350 članova, tamošnji dogradonačelnik, Yiannis Garnelis , kazao je da je nastup u Hrvatskoj njihov prvi nastup izvan Grčke.
Mladi grčki folkloraši u Orahovici su sudjelovali na glazbenoj večeri sa svojim domaćinima KUD-om „Crkvari“, posjetili gradski muzej , jezero i druge znamenitosti, a primio ih je i gradonačelnik, Josip Nemec.
U kratkom druženju, gradonačelnik je goste pozvao da svoje pjesme i plesove predstave na sljedećem Orahovačkom proljeću, za što su oni pokazali veliki interes.
Dogradonačelnik Krfa, Garnelis ponosno je naglasio kako dolazi iz dijela Grčke turistički najposjećenijeg, a spoznaja da je turizam glavna odrednica budućeg razvoja Orahovice, pobudila je dodatni interes gostiju, tim više što su saznali da je uprvao Orahovica rodno mjesto hrvatskog predsjednika.

Autor: Marija Bačmaga

Radio Orahovica

Post je objavljen 30.09.2009. u 09:45 sati.