Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Skup "Odgovor građana na nasilje"

BEOGRAD, PETAK - 16h - PIONIRSKI PARK!

Beograd -- Skup protiv nekažnjivosti nasilja održaće se danas u Pionirskom parku, kako je i planirano, rekli su organizatori skupa.

BEOGRAD, PETAK - 16h - PIONIRSKI PARK!

To okupljanje je najpre usmenim obaveštenjem iz policije Stari Grad bilo zabranjeno, ali je u četvrtak ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odobrio skup.

Moto skupa je "Protiv nasilja: Za pravnu i efikasnu državu".

..::..

Policija zabranila skup, građani izlaze

Free Image Hosting

Organizacioni odbor skupa "Odgovor građana na nasilje" obaveštava javnost da je načelnik policijske stanice Stari Grad, Željko Perošević, usmeno saopštio organizatorima da policija neće odobriti održavanje skupa u Pionirskom parku, u petak 2. oktobra u 16 časova.

Umesto obrazloženja, od policije je dobijen odgovor da koju god dokumentaciju doneli skup svakako neće biti dozvoljen. Organizatorima je ponuđeno da skup održe na Ušću. Načelnik je pozvao organizatore da se za dozvolu obrate višim instancama, a pogotovu gradonačelniku Draganu Đilasu, jer je "grad njegov".

Pozivamo građane da se pojave na skupu u petak, 2. oktobra u 16 časova u Pionirskom parku i time pokažu da ne pristaju na partijsku državu i uskraćivanje svojih ustavnih prava. Organizatori obaveštavaju javnost da neće pristati na selektivnu primenu zakona i da će skup u svakom slučaju biti održan.

Organizatori podsećaju javnost da se skupovi političkih stranaka održavaju na svim mestima u gradu i da se u tim slučajevima ne primenjuju zakonske odredbe, dok se građanski skupovi ili skupovi za zaštitu ljudskih i manjinskih prava zabranjuju.

Između ostalih na skupu će Vam se obratiti:

Branko Cvejić, Ružica Đinđić, Voja Brajović, Gorčin Stojanović, Srđan Dragojević, Želimir Žilnik, Lena Bogdanović, Jelena Đokić, Tanja Vojtehovski, Kokan Mladenović, Srbijanka Turajlić, Ivan Tasovac...

Organizacioni odbor će povodom zabrane skupa održati vanrednu konferenciju za štampu u četvrtak, 1. oktobra u 11 časova u Medija centru

Za organizatore skupa:

- Inicijativa mladih za ljudska prava
- Civil Rights Defenders
- Linet
- Centar za kulturnu dekontaminaciju


ODGOVOR GRADJANA NA NASILJE!!!

Image Hosted by ImageShack.us


Organizacioni odbor skupa građanske solidarnosti Vas poziva na javni skup

Više od nedelju dana posle zabrane „Povorke ponosa“ u Beogradu i napada na državljane Francuske, Grčke, Australije i Libije, država nije odlučno reagovala i pored svih obećanja. Oni koji prete i vrše nasilje su se suočili samo sa prekršajnim prijavama ili kaznama zbog neposedovanja lične karte i održavanja zabranjenog skupa. Niko nije procesuiran zbog pretnji manjinskim grupama, većina napadača na strane državljane nije uhapšena, a govor mržnje je i dalje prisutan. Najave zabrane organizacija „Obraz“ i „SNP 1389“ nisu dovoljne i građani sa pravom očekuju da država jasno reaguje na svaki akt nasilja, ma prema kome on bio usmeren.

Ujedinjene Nacije su proglasile 2. oktobar Međunarodnim danom nenasilja i kao takav on će biti obeležen u celom svetu. Pozivamo Vas da se svi zajedno okupimo u Pionirskom parku, u petak 2. oktobra u 16h, kako bi još jednom ukazali da nasilje nije prihvatljivo u Srbiji i da ljudska prava ne smeju biti ograničavana zbog pretnji nasiljem. Zajedno ćemo pozvati vlasti Srbije da odlučno primene zakon i garantuju slobodu svakom građaninu i iskazati solidarnost sa svima koji su bili žrtve nasilja ili koji nisu u stanju da uživaju ljudska prava zbog pretnji.

Free Image Hosting

Protiv nasilja: Za pravnu i efikasnu državu !

Za sve informacije : gradjaniprotivnasilja@gmail.com

Post je objavljen 29.09.2009. u 18:55 sati.