Jedan od onih godišnjih rituala koje obožavam. Iako godišnje sam popijem možda ukupno litru šljivovice obožavam da ju pravim. Nema boljeg poklona nekome ko zna da cijeni dobru kapljicu od boce prave posavske šljive.
Znam, sad će regionalci da hvale svoje travarice, loze i slično ali da se ne zavaravamo. Nema, bolje rakije od rakije od šljive. To je ono osnovno. Vulgaris rakija. Kraj. Sad možemo dalje.
Ove godine sam kupio 3,7 metara šljive koja je spremljena u "kacu" da odstoji koji dan. Ufatili smo oko 40 litara dragocjenog napitka. Jačina 41%, prava mezetlica...(dobro ide uz suhovinu o.a) Sve to naravno uz obavezni roštilj i druženje.
Evo kako to izgleda u par slika:
Čepljenje kazana glinom

Smjesa....

Vesela mašina

Prateći asortiman

Gotov proizvod

Post je objavljen 26.09.2009. u 12:27 sati.