Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

vratih se kući ...

... jučer uvečer ...

Photobucket

Bilo mi je lijepo, no još uvijek sam jako umorna od puta.
Više o svemu ...
... sutra.

update, subota

... sutra je već postalo danas.

Slike govore više od riječi.



... no, dodat ću i pokoju riječ, čim stignem ...

(...)

Iwonicz Zdroj je banjsko mjesto u kojem vrijeme teče tiho i smireno. Banjski gosti šetaju šetnicom pijuckajući ljekovitu vodu, sunčaju se na klupicama, fotografiraju i razgledaju ulične štandove s rukotvorinama. Na ljetnoj pozornici uz zgradu Pijalne uvečer svira glazba. U starim hotelima drvenih pročelja udobno je i ugodno, osoblje je diskretno i ljubazno.

Domaćine i neke od sudionika Konferencije poznajem od ranije. Razmijenili smo mišljenja, vizitke i sitne poklone i družili se na zajedničkoj večeri. Tempo rada konferencije bio je opušten, domaćini su i ove godine uspjeli objaviti zbornik radova.
Dvije kolegice s kojima sam putovala već su mi godinama suputnice na ovakvim putovanjima pa smo vremenom uspostavile male putne rituale - jutarnja kava skuhana u hotelskoj sobi, večernja šetnja, kukanje zbog pakiranja pri odlasku i zaricanje kako sljedeći puta nećemo opet kupovati dodatne torbe za kupljene darove.

U srijedu smo otišle na izlet u obližnji grad Krosno. Procunjale smo po trgovinama i uživale u kavi i sladoledu pod suncobranima na lijepom prostranom starom trgu.

Photobucket
veduta iz Krosna, photo by rU

Sve je bilo lijepo, osim povratka. Pošto mi u vožnji bude mučno, uvijek popijem dramamine. No, ovoga puta mi nije pomogao. 750 kilometara vožnje bilo je za mene pravo mučenje. Osjećaj mučnine i otupjelosti potrajao je i dan nakon povratka.

Nadam se da ću mučninu zaboraviti a lijepe trenutke zapamtiti. Jer, da nije tako, nikada se ne bismo odlučili za nova putovanja.

Photobucket

Krokuse (mrazovce) na šetnici u Iwoniczu prevarila je topla jesen.
Povjerovali su da je proljeće, pa se rascvjetali ...







Post je objavljen 25.09.2009. u 16:39 sati.