Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fire-angel

Marketing

Pročišćenje

Photobucket

Bio jednom jedan učenik kojem je njegov učitelj, poznati grčki filozof, povjerio čudan zadatak. Naredio mu je da pruži novac svakom ko ga uvrijedi u razdoblju od tri godine. Silno čeznući za prosvjetljenjem, učenik je radio točno onako kako mu je učitelj naredio.

Kad je dugo iskušenje bilo konačno završeno, učitelj pozva mladića k sebi i reče mu: “Sada možeš ići u Atinu jer si spreman učiti mudrost.” Sav ponosan, učenik se uputi prema Atini. Prije nego što je ušao u veliki grad ugleda nekog mudraca kako sjedi na vratima vrijeđajući svakoga ko je pokušao proći kroz vrata. Naravno, kad je ugledao učenika, i njega stade vrijeđati. “Hej”, vikao je na učenika. “Kako samo možeš biti tako ružan i glup? Nikad ranije nisam vidio da neko izgleda tako blesavo.”

Ali umjesto da se brani ili napada, učenik prasnu u smijeh. "Zašto se smiješ kad te vrijeđam?” upita mudrac. “Zato”, reče učenik, “jer sam pune tri godine plaćao ovakve pogrde, a sad mi ih ti daješ besplatno!” “Uđi u grad,” reče mu mudrac. “Tvoj je!”

Post je objavljen 23.09.2009. u 11:02 sati.