Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

Blogerski foto-natječaj

Dragi naši,evo novog „jela“ iz kuhinje Bugi & Mare. Skraćeno nazvane BugiMara.

Ne, nije nama dosadno i nemamo previše vremna, uz svu čeljad i nejač koju treba nahraniti, za njima trčati, okolo navažati, a muževima opeglati i još tko zna što....

Ali kako znate, obje smo velike ljubiteljice fotografije kojom se i privatno i pomalo profesionalno bavimo. Uglavnom ni ne izlazimo iz kuće bez fotoaparata i silnih objektiva i stativa, a oni naravno ne ostaju zakopani u torbi ili ruksaku nego ih se naveliko koristi.

Ovih dana uživamo u eksploziji boja jeseni, koja se polako približava bez obzira na visoke dnevne temperature. Svuda oko nas su prelijepe nijanse i motivi koje lovimo našim objektivima. Također, mi nismo jedine koje to čine i uživaju u tome.
Blog.hr je prepun odličnih fotografa, amatera i profesionalaca koji na svojim blogovima redovito objavljuju svoje fotografije.

Iz tog smo razloga odlučile otvoriti jedan mali jesenski izazov, engleski popularno zvani challenge, odnosno malo natjecanje na temu jeseni.

Za sada nemamo definiranih nagrada ali ćemo se i za to uskoro pobrinuti. Ono što je u ovom trenutku važno je da snimate i ako želite sudjelovati u ovom izazovu, da nam pošaljete 3-5 najuspjelijih fotografija na temu jeseni. Ne većih od 5 MB i ne manjih od 2,5 MB.
To mogu biti i predmeti, priroda i zrelo voće ili suho lišće, kiša, ljudi, štimung...dakle sve što vas asocira (a po mogućnosti i ostale) na ovo godišnje doba.
Pobjednike ćemo oglašavati mjesečno i oni će ulaziti u izbor pobjednika sezone. Znači radimo po godišnjim dobima ali imati ćemo i izvanredne teme.
Na kraju svake godine i završenih rundi napraviti ćemo završnu izložbu vaših radova.
Zato prionite poslu. Budite kreativni.

Sada radimo na kontaktiranju sponzora kako bi pobjednici primili i konkretne nagrade za svoj trud i rad. Za sada smo odlučile da će pobjednici na svoj blog moći staviti banner na kojem piše da su sudjelovali u određenom Izazovu kao i mjesto koje su osvojili od 1-3.
S time da prva tri mjesta idu na završno natjecanje.
Fotografije će ocijenjivati žiri koji se upravo organizira, a na adresu fotoizazov@googlemail.com ćete slati svoje radove.

Jedini uvjet za sudjelovanje je da posjedujete vlastiti blog i da su slike koje nam šaljete zaista vaše.


I naravno, proširite informaciju za zainteresirane!Image Hosted by ImageShack.us
DODATAK:


- tema jesen je do kraja jeseni...a onda kreće zima....imate po tri mjeseca a mi ćemo u međuvremenu objavljivati najuspjelije radove i proglašavati mjesečne pobjednike.
- također jedan bloger ne mora odjednom poslati sve fotke ali broj poslanih na kraju ne smije prijeći 5 :))))
- izborni žiri za sada sačinjavaju tri osobe: LipaMare, BlueVeki i moja malenkost
- potrudite se poslati nam vaše najbolje fotografije, one koje ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete automatski brišemo
- također molim svekoliko blogopučanstvo da u mailu napiše pod Subjekt: "Tema jesen" i da ostave link na svoj blog


DODATAK 2:

- fotošop i ostale programe za obradu slike svesti na minimum korekcije
- znači ništa mjenjanje osnovne slike, foto-manipulacije i slično.
- fotografije u boji (jesen je u boji, nije c/b ni sepija)
- paziti na kadar i priču koju nam želite ispričati
Post je objavljen 23.09.2009. u 09:05 sati.