Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Ko svašta piše, nacijonalnost mu se briše

Svaku nediju ti se ja nacrtan ispri televizije jerbo ne mogu od miline kad vidin onoga Stankovića. Ma drag mi je, eto, nako cili zgodan i muževan, a opet nježan. To je kombinacija koju mi žene najviše volimo, muževnost, i nježnost. Kaže meni prijatejica da šta laprdan, da kako ja mogu znat kakvi je Aco, ka ga nisan probala. I da po čemu je to muževan, a po čemu nježan??

E, govorin ja, muževan je jerbo ga nije straj nikoga pozvat u emisiju, čak i najžešće sugovornike, a evo bogami je i Keruma doveja danas! A nježan je, jerbo ono kad ti njegovi žestoki sugovornici počnu bisnit, i kad in počne dimit iz ušiju pa nako svašta reču, on, namisto da reagira čvrsto i muževno, najeanput pokaže onu svoju nježnu, senzibilnu stranu, i priđe priko takih ispada skoro ka da ih nije ni bilo! Ma, virujte mi da se odma užgen ka ga sinjan tako pažljivoga!

Ta njegova pažljivost nije samo nama ženskama draga, nego i njegovin gostima. Da nije bija pažljiv, i mirija riči, moga je pristrašit našega gradonačelnika. Malo je bilo utisno ono kad ga je pita da jel’ istina da se obogatija na tuđoj muci, bome san se bila ukipila i nisan disala dvi minute o’ straja kako će to Kerum primit, jer znan da je priko svake mire osjetjiv i senzibilan.

A ludoga ti onoga Ace! Pa bogati, dobro mu je Kerum reka:

- Nisan se obogatija na tuđoj muci, jer da jesan bija bi u pržunu!

E moj Aco, jesi novinar, ali brate si neinformirat! Pa ka da ne znaš da su u Hrvackoj svi koji su se obogatili na tuđoj muci, pozatvarani! Osim onih šta nisu, jel’.

Još mu to nije bilo dosta, nego ga je pita da jel’ pošteno da mu prodavačice imaju tri ijade kuna plaću, znači manje od hrvackoga prosjeka. Kerum mu je ki svaki bistar i obrazovat čovik reka: „Jel’ ti znaš kako se miri prosjek, a? Uzme se direktor i čistačica i eto ti prosjeka!“

Tu san ja u sebi rekla da ako ovo Kerumu žena gleda bogami se neće lipo provest. Zamisli ti koliko prodavačica i čistačica a on jedan jedini diretur! Dok se on sa svakon izmiša i izračuna prosjek, njegova žena u prosjeku dobije...sa san tila reć. A jesan manita, u stvari ne dobije.

Na Acino pitanje da jel’ istina da ga je oni Todorić pokuša uništit, gradonačelnik je reka da to nije istina, i da ga ovi nikad nije pokuša uništit. Ja se ne bi tila mišat, ali ako ga je ti Todorić bija krenija satrat , pa odusta, onda moliću lipo da se više ne govori da samo Dalmatinci ne znaju obavit posal kako triba. Žaj mi je šta gradonačelnik nije to naglasija, i malo branija našega dalmatinskog čovika, pa i on je naš čovik, nije novinar božemiprosti!

Namisto toga naš lipi i šesni gradonačelnik je naglasija kako Srbima ne triba puštat da radu u Hrvackoj, i da se njegova ćer nikad ne bi mogla udat za Srbina, jerbo da in je to obitejska tradicija tojest da je on tako odgojen. Pa je , priča se tamo po njegovon selu da in je lokalni svećenik samo zaradi Kerum familije izvršija izmjenu i dopunu onih sedan smrtnih grija i ubacija stavak 8. koji zabranjuje Kerum ženskima da se udaju za Srbe.

Pošto je Aci reka da se on nikoga ne boji, nego samo Boga, gradonačelniku je itekako u interesu ne kršit božje zapovidi. Samo se sve bojin za njega, kad nako temperamentan i brza jezika dođe prid Boga, a Bog mu počne postavjat ijadu pitanja, te di je bija, te šta je radija i kako je radija, da ne popizdi i na Boga i proglasi ga novinar..ovaj, Jugoslavenon!


Post je objavljen 23.09.2009. u 08:24 sati.