Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Afera Podravka...

Jučer su moji dečki drkanili ispred onog nekog glupavog filma o SF fajteru što sam sebe ubija ili kako već ide radnja na TV-u u dnevnom boravku, pa sam bila prisiljena sjediti za (tvrdim) stolom u "officu" oliti ku'jni..

Pa sam lagano surfala, te čekala i gledala "Privatnu praksu". Kako su dotični likovi u istim konfliktima već nekoliko epizoda, uz male varijacije na temu nut na jednoj stanci za epepe prebacila sam na prvi program. Oliti HTV1.

A tamo Hloverka napada dvojicu. Hmm.. eek

Stvar je postala zanimljiva i ja sam pažljivo počela slušati gospodu Marinca i Horvata. Ovaj prvi je bivši predsjednik uprave (i nadzornog odbora prije ili poslije predsjednika uprave) Podravke, a drugi vlasnik i/ili direktor Fime (agencija za ulaganje novaca - mislim da je to najbolji opis) iz Varaždina, što i nije bitno za ovu priču. A sad malo o čemu su pričali.

Eterom i medijima kola afera oko pretakanja ("posuđivanja") hrpetine novaca (neki vele 100 neki i više milijuna kuna) iz Podravke - preko poduzeća SMS (to su vam oni što proizvode i prodaju maslinovo ulje, slane srdele i ostale takve pizdarijice u fino dizajniranim bočicama - prekrasan poslovni Cro poklon hrvatska) - preko Malte do Fime (netko je spominjao Kajmanske otoke, no to je laž) koja je kupila dionice Podravke (o je) - pa (navodno) natrag vratila lovu u Podravku.

S time da je ova druga u nizu (SMS) u financijskom dreku, pa je sve izbilo na vidjelo. Novinarsko. A oni pak vole krv. Jebiga. rolleyes

Ili nam opet Vlada maže oči privatnim pretakanjem novca (što su i prva i druga i treća firma) da bi sakrila malverzacije u HEP-u, HŽ-u i ostalim državnim firmama koje su na državnim jaslama oliti skriva njihove gubitke koje direktno mi (i vi dragi moji porezni obveznici) financiramo. A nema smisla da se naljutimo na naše predrage političare. Zar ne? bang

No da, da se vratim na gornju aferu.

Osim što je dotični M. Horvat govorom i mimikom elokventnog, obrazovanog i veoma uglađenog ekonomskog stručnjaka - koji je lijepim riječima uspio ušutkakti i Hloverku i novinarku Jutarnjeg (sorry, ne znam joj ime, makar se i ona dobro držala - tj. vidi se da je ekonomski potkovana novinarka) kako bi objasnio svoj dio priče, bez obzira da li je priča "napuhana" ili stvarni mulj na kvadrat, svidio mi se i stav gospodina Marinca.

On je objasnio novinarkama kako zbog (vlastitih) etičkih i kodeksa ponašanja djelatnika Podravke nije želio iznositi svoje mišljenje do jučer tj. do dotične emisije.

Sve u svemu, kao što rekoh gore - bila to transparentna i od vladajućih blagoslovljena operacija "spašavajmo Hrvatsko" ili mulj na kvadrat (gdje su (neki) zaradili) oduševilo me slijedeće:

- oba dvojica su djelovali ozbiljno, relativno jednostavnim i uljudnim riječnikom su objašnjavali svoje stavove (eh političari, gdje ste mad)

- kao predsjednici / vlasnici dvaju poduzeća u privatnom vlasništu (nema političkih i "rođo rođo" veza) prikazali su svoje široko znanje ekonomista i gospodarstvenika (barem koliko ja mala mogu prosuditi), za razliku od mnogih predsjednika državnih poduzeća koji ne znaju zbrojiti dva i dva, ali su Rojsevi, Bandićevi ili Mesićevi kumovi i rođaci

- onaj kodekt ponašanja veoma me se dojmio (ne volim kad netko dobije otkaz ili ode, pa po svim novinama pljuje bivšeg si šefa kao tiranina i svinju i kretena - baš i da je istina - koja te plaća držala prije pa ti je bilo dobro, a sad burninmad)

- kad bi imali više političara (da ne spominjemo ministre) ovakvog kalibra - gdje bi nam bio kraj. Aj aj aj.... smokin


Post je objavljen 22.09.2009. u 15:57 sati.