Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Just a short isprdak...

I tako… Ne biste vjerovali koliko idiota šeta ovom našom zemljom. Ne znam jeste li gledali spektakularni nastup Željka Keruma na državnoj dalekovidnici ali ako jeste onda znate o čemu pričam. Čisti primjerak sirovog, neobrazovanog, zatucanog, pohlepnog i umišljenog Homo kretenicusa. Čovjek koji je postao gradonačelnikom drugog po veličini grada u Hrvatskoj a ne zna sastaviti JEDNU rečenicu, kamoli sastaviti dvije ili ti koristeći sustav zavisna-složena. O vokabularu i fantastičnom poretku riječi u rečenici neću ni govoriti. Nažalost, kada bi uspio sastaviti rečenicu sa subjektom, objektom i predikatom, otkrio bi svoj imakulatni karakter jer on je, naime, najsvetiji među svetima budući da ODBIJA platiti svoje radnike više od minimalca jer time čini državi uslugu, ako niste znali. Koji smatra da nije uopće nemoralno obogatiti se preko tuđih leđa. Ono da će o njemu i njegovim ljudima ovisiti predsjednički izbori mu vjerujem, nažalost. Moć u krivim rukama je pogubna. Kvragu, nije baš nevina ni u pravim rukama, kamoli u rukama kakve on ima.

U vrijeme kada novčanicu od 200 kuna dajemo teti u Konzuma s istim izrazom lica kao kad bismo davali posljednji bubreg za čašu vode, on govori kako će potrošiti 5 milijardi kuna na izgradnju tunela ili nekog kurca u Splitu. PET MILIJARDI! Ok, ne znam, možda je taj tunel potreban ili neznamtivećšto jer ne živim tamo ali sada? SADA??? Odakle Splitu toliko novca osim ako se ne zaduži? Da mi je vidjet tu banku kod koje smo se mi zadužili, pa mora da je do sada propala jer smo joj isisali sav novac! Ništa, dodat ćemo njegovih pet milijardi i podignuti si dug na 155 milijardi. Praunuci naših šukununuka će otplaćivati taj dug.

Nevjerojatno je na što je svijet spao. Mislim, oduvijek su postojale spletke, borba za moć, novac i slavu. Oduvijek su postojali slojevi među građanima ali ovo danas… Danas je sve legalizirano. Nekoć davno svijet bi se zgražao nad onom „cilj opravdava sredstvo“. Danas se nad tim zgraža samo nekolicina vjerskih organizacija dok se istovremeno drugi pentraju preko gomila trupala kako bi dohvatili najljepšu jabuku navrh stabla.

Grozno. Treba nam jedna čistka na globalnoj razini. Samo, kako odlučiti who deserves to live?

Jao, gle koliko je sati… Bolje da idem u krevet. Samo da znate, ovaj post sadržavao je još 1000 riječi ali nećete ih nikad vidjeti jer sam se ovaj put navrijeme spriječio da objavim nešto što ne želim. Ne bih htio započeti novu sezonu onih rolleyes postova. Zato je ovo siroče ovako kratko i kljasto no fakat mi se ne da piskarati do dva ujutro. Imam sutra ispit iz antropologije (well, danas, actually)… Herbarij sam, hvala Providnosti, danas (jučer) sredio… :)))


Post je objavljen 22.09.2009. u 00:23 sati.