Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sportski rezultati proteklog tjedna

Rukometašice ŽRK “Pitomača” domaćom pobjedom u nedjeljnoj utakmici nad rukometašicama ŽRK “Zelina” iz Svetog Ivana Zeline, započele su svoj ovogodišnji nastup u II. HRL sjever. U utakmici koja je bila svojevrsan derbi 1. kola s obzirom na prošlogodišnji plasman ovih ekipa na prvenstvenoj tablici, pred dobro ispunjenom pitomačkom sportskom dvoranom, domaće su rukometašice u teškoj i izjednačenoj utakmici sa 26:24 pobijedile svoje gošće, te još jednom pokazale da će se i ove sezone iz Pitomače teško odnositi drugoligaški bodovi. Za ŽRK “Pitomača” nastupile su: Kovačić, Šimić 3 (2), M.Habijanić, H.E.Habijanić 1, Hegediš 8, Begović 7 (5), Filipović, Damjankov, Petković, Janeš 1, Veličan, Đud 5, Tomljanović 1 i Bosanac. U idućem kolu narednog vikenda rukometašice gostuju u Slavonskom Brodu.
U subotu su mlade pitomačke rukometašice rođene 1996. godine i mlađe, u Špišić Bukovici odigrale pripremnu utakmicu protiv vršnjakinja ŽRK “Mladost”, te su savladale svoje domaćine sa 25:15. Za mlade pitomačanke nastupile su: Kodžaga, Dugalija 3, Ferić, Kovač 6, Štefanec 7, Rengel 5 (3), Šandrovčan, Grlica i Petković 3.

Oba općinska četvrtoligaša u nedjelju su odigrali svoje utakmice 6. kola IV. HNL sjever, podskupina B. Nogometaši NK “Pitomača” dočekali su nogometaše NK “Garić” iz Garešnice, te sa 2:1 upisali prvu ovosezonsku pobjedu koja će ih pomaknuti sa dna četvrtoligaške tablice, dok je NK “Croatia” kao domaćin sa nogometašima NK “Zdenka” iz Velikih Zdenaca odigrala neodlučenih 1:1. U idućem, 7. kolu pitomačani gostuju u Kloštru Podravskom, a grabrovčani u Slatini.

Pitomački su pioniri u 4. kolu IV. HNL sjever za pionire, skupina B, kao gosti jučer su nastupili u Orahovici kod vršnjaka NK “Papuk”. Domaćini su upisali pobjede u sve tri kategorije pionira: U-10 sa 2:1, U-12 sa 3:0, te U-14 sa 4:2. U idućem kolu pioniri su domaćini mladim nogometašima NK “Garić” iz Garešnice.
Pioniri U-10 NK “Croatia” iz Grabrovnice u utakmici ŽNL pionira savladali su svoje goste iz NK “Sokol” iz Milanovca sa 15:0.
Juniori NK “Pitomača” u subotu su u utakmici 3. kola 1. ŽNL juniora na gostovanju u Turanovcu pobijedili svoje domaćine sa 9:1, dok su grabrovčani, također u gostima kod vršnjaka NK “Gradina” pobijedili sa 2:1. U predigri su i pioniri U-14 NK “Croatia” sa 6:0 pobijedili svoje vršnjake u 3. kolu 1. ŽNL za pionire. U 4. kolu pitomačani ugošćuju juniore NK “Dinamo” iz Kapela Dvora, a grabrovčani juniore I pionire NK “Napredak” iz Rušana.
Pitomački veterani u četvrtak su odigrali prijateljsku utakmicu sa veteranima NK “Zdenka” Veliki Zdenci u kojoj su svoje domaćine savladali sa 3:2, dok su u nedjeljno prijepodne u Kozicama odigrali svoju prvenstvenu utakmicu 4. kola Županijske lige veterana u kojoj su domaće veterane pobijedili sa visokih 9:1, ostvarivši četvrtu prvenstvenu pobjedu u isto toliko nastupa. U 5. kolu pitomački veterani ugošćuju veterane NK “Podgorje”.
Nogometaši NK «Turnašica» u 4. kolu prvenstvenog natjecanja u II. ŽNL u nedjelju su gostovali kod nogometaša NK “Slavonija” u Sladojevcima, te su poraženi sa 9:1. U idućem kolu turnašičani ugošćuju nogometaše NK “Mladost” iz Bakića.
U 3. kolu III. ŽNL u nedjelju su postignuti slijedeći susreti: NK “Podravec” Dinjevac - NK “Kladare” 1:1, NK “Otrovanec - NK “Orešac”1:2, NK “Mladost” Stari Gradac - NK “Sveti Đurađ” 0:1, dok je slobodna bila ekipa NK “Aršanj” iz Sedlarice. Iduće nedjelje, u utakmicama 4. kola sastaju se NK “Orešac”- NK “Mladost” Stari Gradac, NK “Kladare” - NK “Otrovanec, te NK “Aršanj” Sedlarica - NK “Podravec” Dinjevac.

Karatisti pitomačkog Karate kluba “Podravski sokol” nastupili su u subotu na 2. kolu lige sjeverozapadne Hrvatske u Kotoribi. Svih sedmero natjecatelja uspjelo se okititi medaljama u borbama, A liga: učenici - 35 kg, David Blatarić - 3. mjesto, učenici +35 kg, Veron Hrvojić i Neven Kirin – 3. mjesto, učenice -35 kg, Erika Čižmar – 1. mjesto, Nikolina Šubić – 2. mjesto, mlađe kadetkinje -45 kg, Saška Blatarić – 3. mjesto, mlađi kadeti -45 kg, Josip Šubić – 3. mjesto. Treće mjesto osvojile su ekipno učenice u sastavu: Erika Čižmar, Nikolina Šubić i Saška Blatarić, a isti plasman ostvarili su i učenici u sastavu: Veron Hrvojić, Neven Kirin i David Blatarić.

Na istome natjecanju nastupili su i mladi karataši Karate klub “Pitomača” sa svojih 12 natjecatelja, koji su osvojili 11 medalja. Ostvareni plasmani po kategorijama su slijedeći: - u katama, A liga: učenici: Prtenjača Dominik – 3. mjesto, B liga: mlađe učenice: Šolinić Tena - 2. mjesto, Ban Dora i Greguraš Nina - 3. mjesto, učenici: Uremović Alen - 1. mjesto, Vončina Karlo – 3. mjesto, učenice: Rep Marijana – 1. mjesto, - u borbama, B liga: učenici –30 kg Bogović Marko – 3. mjesto, učenice: –30 kg Tudić Veronika – 2. mjesto, učenice –35 kg Rep Marta – 2. mjesto, učenice +35 kg Greguraš Nina – 3. mjesto. Nastupili su, ali se medaljama nisu okitili i Maresić Matija i Mitrović Mario.
Pitomača.hr

Post je objavljen 21.09.2009. u 16:01 sati.