Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

15. Međunarodni polumaraton "Varaždin 2009"

Cure
Trčanjem sam zarazio, ne samo Zakonitu, nego i djecu. Prvo je trčala najmlađa na 400 metara. Sasvim solidan rezultat obzirom na raspon uzrasta. Nakon toga je trčala starija na 800 metara. Iako je trenirala i dužu dionicu, u drugom krugu je ostala bez snage. Bitno da su trčale i sudjelovale.

Na Varaždinskom sam bio prošle godine, pa sam znao kako staza izgleda. Lijepa ravna staza, koja vodi izvan grada, pa nema prometa, ali niti navijača.

Trka je počela u ugodnoj gužvi od 292 polumaratonca i 80-tak građana na utrci od 5 kilometra.
Standardnu grešku prebrzog starta sam kontrolirao s Forerunnerom 305. Cilj mi je bio da prvih 3 do 5 km drži tempo od 5 min/km. Koliko sam bio uspješan, možete vidjeti na grafu niže.
Od početka sam imao bol u potkoljenicama s vanjske strane pored kosti. Malo sam brinuo, ali ponekad znam imati razne bolove na početku trčanja, koji prođu kroz par kilometra.
Bilo mi je vruće. Na 5. km je bila prva okrijepa. Popio sam gutljaj ili dva, a ostatak vode prolio po glavi. Bilo mi je teško trčati. Nije u pitanju bila samo disciplina da ne krenem prebrzo, nego sam bio težak. Teško sam dizao noge, sve mi je bilo teško.
Negdje oko 9. kilometra je kriza popustila. Na nadvožnjaku sam prestigao nekoliko trkača, a taj trend se nastavio do okreta na 10.-om kilometru.
Na 12. kilometru dobijam pratnju. Dostigli su me moji klupski drugari. Nastavili smo zajedno. Bili su to trenuci, kada sam osjetio da bi mi tempo padao, pa mi je odgovaralo da me "vuku". Opasnost toga je da ću brže "pasti" u kasnijem dijelu, što se i dogodilo na 15. kilometru.
Na 17. kilometru su me "pregazili" trkači koje sam prestigao i ostavio na 9. kilometru. Pogled na graf i ova činjenica dovoljno govore koliko sam usporio.
Od 20. kilometra pokušavam "povući", ali ide teško. Ni ulazak na stadion puno ne pomaže. Poticaj sam dobio kad sam vidio još nekoliko trkača koji su mi bili relativno blizu, a i 21. kilometar se bližio, pa više nije bilo razloga za štednju.

Nakon prolaska ciljne linije, dezorjentirano sam "bauljao" po atletskoj stazi, potpuno nesvjestan da smetam drugim trkačima koji dolaze na stadion. Ozbiljno sumnjam da trčanje ima negativan utjecaj na inteligenciju. Srećom kratkotrajno.

Varaždinski polumaraton mi je jedan od boljih glede organizacije. Oznake kilometara su velike, na stazi nema prometa, iako je cijena toga da staza vodi izvan grada, kroz polja, pa nema ni publike, niti razgledavanja grada. Okrijepe su isto dobro postavljene. Posebna "delicija" je brza obrada podataka i ciljne liste na kraju trke, a ne nekoliko dana poslije, mogućnost dobivanja startnog broja s vlastitim imenom i prezimenom ispod broja, te podjela diploma sa slikom na kraju trke. Jedino što mi bahato pada na pamet, kao mogućnost poboljšanja je broj po narudžbi.
Majice su mi se prošle godine više sviđale, i kvalitetom i dizajnom.
Nagradna tombola je bogata. Dojam je da su morali isprazniti skladišta. Podjela je takva, da bi možda bilo bolje da si svaki sudionik uzme nagradu po dolasku u cilj.

Zakonita je sudjelovala u utrci građana na 5 kilometra. Postigla je dobar rezultat, zadovoljna je. Prosjek po kilometru joj je ispod 6 minuta. Napreduje.

Terry Fox Run je počinjao u 16 sati, ali bio sam previše umoran i nisam trčao ove godine. Moram tu pohvaliti svog kolegu Berislava C., koji je stigao na vrijeme i otrčao i tu utrku nakon polumaratona.

Urban Challenge sam također propustio ove godine. Taj dan sam imao Rural Challenge, berba grožđa.

Mirko Filipović je ponovo izgubio. Veliki sam ljubitelj borilačkih sportova i vještina. Moje mišljenje je da je izgubio glad za pobjedom. Istinsku glad. Izgubio je srce, borbenost. Ne osuđujem ga. Pametan je čovjek, ima obitelj, potrebno je da sam sebi prizna da postoje gladniji, beskompromisniji, strastveniji, ... i da se primi drugog posla, možda da otvori svoju školu, ... Mirko - sretno pa što god odlučio o svojoj karijeri.


Prosjek po kilometru Varaždin


Time: 1:46:48


Rezultati:
Polumaraton
5km

Galerija:
Mali Striko


Post je objavljen 20.09.2009. u 23:55 sati.