Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsist

Marketing

Ko priši, vrat lomi: zapela izgradnja splitskog Medicinskog faksa



ZBOG IZMJENE PROJEKTA STALI RADOVI NA KRIŽINAMA

Image Hosted by ImageShack.us

Već više od šest mjeseci stoje radovi druge faze izgradnje Medicinskog fakulteta u Splitu, koji se gradi u neposrednoj blizini bolnice na Kržinama.

Glavni je razlog zastoja izmjena prvotnog projekta. Ona je bila prijeko potrebna jer je dio jedne od dviju novih zgrada koje su trebale tu niknuti ulazila u pristupni put za bolnicu Kržine, sa čime nisu bili zadovoljni u KBC-u, a o čemu smo već pisali na stranicama Gradske.

- Na južnom pristupnom putu za bolnicu na Križinama, gdje ona ima nekakva skladišta, pojavio se problem. Naime, mali dio nove zgrade ulazio je u taj pristupni put, sa čime nisu bili zadovoljni u KBC-u. Bolnica se usprotivila da se taj put pomakne i mi smo trebali prilagoditi projekt. Ujedno se prilikom iskopa naišlo na jedan potok pa je i ta činjenica zahtijevala dodatne radove - kazuje dr. Ivan Pavić, rektor Splitskog sveučilišta, koje je investitor cijelog projekta.

Zbog pristupnog južnog puta za bolnicu Križine moralo se suziti novu zgradu medicinskog fakulteta, koja je ušla u dio puta u koji nije smjela ući. Budući da se naišlo na nenadane probleme, bilo je potrebno napraviti novi projekt, a to je donijelo i novu cijenu izgradnje.

Štala i apartmani

- Prilikom javnog natječaja za igradnju novih zgrada Medicinskog fakulteta Sveučilište u Splitu potpisalo je ugovor za izgradnju tih objekata s tvrtkom “Lavčević”, koja je ponudila najbolju cijenu izgradnje od 71 milijun kuna. Kako su se sada pojavili neplanirani radovi, cijeli će projekt poskupjeti za otprilike desetak milijuna kuna. Novac ćemo iznaći i projekt dovesti do kraja. Sada se trenutačno rade analize između izvođača i investitora, uz pomoć projektanta zgrada i nadzorne službe. Tako će se točno utvrditi koji su dodatni radovi potrebni i kolika će biti njihova cijena - kazuje rektor Ivan Pavić.

U novim zgradama predviđeni su štala za pokusne životinje, znanstveni centar sa svom potrebnom opremom za znanstvena istraživanja, kongresno-predavaonički prostor s kongresnom dvoranom, restoran za studente i 14 apartmana za gostujuće profesore.

- Radovi su stali po zahtjevu investitora. Zbog problema na koje smo naišli tijekom izgradnje, bilo je neophodno promijeniti projekt. Kada on bude gotov, mi ćemo investitoru ponuditi našu cijenu i tada će investitor odlučiti hoće li je prihvatiti - rekao je Petar Antić, direktor tvrtke “Lavčević“.

Izgradnja novih zgrada Medicinskog fakulteta započela je 4. kolovoza prošle godine i očito je da posao neće biti gotov kako je bilo predviđeno. Naravno, zakočio ih je pristupni put, ali ovaj put ne onaj za splitsko rodilište, nego onaj za bolnicu Križine.

Izvor: Slobodna Dalmacija



Post je objavljen 20.09.2009. u 03:31 sati.