Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Jadranske razglednice (22), 2009-08-15

Velika Gospa.
Jedan od velikih nacionalnih (hrvatskih) blagdana. Kao agnostik/ateist mogao bih izreći mnogo toga što bi „uvrijedilo“ vjernike. Kako sebe ipak smatram uljudbenim članom Lijepe naše, suzdržat ću se od iznošenja svojih stavova i razmišljanja o fenomenu Djevice Marije na Njezin Dan. Za razliku od njenih štovatelja koji svaki blagdan, praznik ili svetkovinu drugih konfesija, ideologija ili ateista dočekuju na nož. Radije ću se osvrnuti na problem provedbe Zakona u državi u kojoj je najveći Zakon - Božji zakon.

Godinama ispred prodavaonice „Gavrilović“ kraj desetak parkirališta stoji znak zabrane zaustavljanja s napomenom „osim dostave“ i tabla sa znakom da će ostali automobili biti odvezeni.

Image Hosted by ImageShack.us


Prije "rješavanja" problema

Nikada, apsolutno nikada, nisam svih ovih godina što dolazim u Grad, vidio ni jedan jedini automobil koji s dostavom nema nikakve veze, sa zataknutom opomenom o kazni.
Ove sam godine, čekajući suprugu na izlazu iz tržnice, susreo policajku. Pogledam prema parkiralištu i vidjevši da je puno, obratih joj se:
- Oprostite, je li bi mi mogli reći zašto ne kažnjavate vozače nepropisno parkiranih automobila ispred „Gavrilovića“?
- Kažnjavamo ih mi, kažnjavamo, ali se uvijek novi parkiraju na slobodno mjesto - odgovori ljubazno policajka pokazujući jasnim kretnjama da joj se žuri.
Ja ne odustajem, pa postavih novo pitanje:
- Nisam baš siguran. Dolazim godinama ovdje i još ni jednom nisam vidio zakačenu obavijest o prekršaju.
- Malo nas je i nemamo ljudi da tamo stoje i kažnjavaju. A i plaće su male!
- Mislim da bi policajac koji bi tamo stajao i naplaćivao kazne zaradio plaću za troje vas, a ne samo za sebe – uporan sam.
- Dobro, dobro, riješit ćemo to – odgovori policajka i krene.

Nisam je više htio maltretirati. Imala je očigledno daleko važniji zadatak od kažnjavanja vozača koji se ne drže propisa. Možda se uputila na neki rendes sa svojim kolegom, kao što ih u parovima često viđam po kafićima. Čak i u kafiću koji se nalazi neposredno uz spomenuto parkiralište dok na njemu stoje automobili kojima tu nije mjesto.

Nakon nekoliko dana uvidjeh da policajka nije govorila isprazno obećavši da će oni to „riješiti“. Zaista su riješili. Skinuli su i znak zabrane zaustavljanja, i obavijest „osim dostave“ i tablu sa slikom odvlačenja vozila! Ostao je samo goli stup!

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon "rješavanja" problema

Tako naša policija rješava problem nepridržavanja propisa držeći se samo Božjeg zakona.

nastavlja se


Post je objavljen 19.09.2009. u 15:34 sati.