Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Jadranske razglednice (20), 2009-08-14

Danas je Grad bio počašćen velikim događajem. Sastala se Vlada RH na čelu s Jacom Harač da malo poćakulaju o hrvatskom turizmu, njegovim ovogodišnjim rezultatima i perspektivi razvoja za slijedeća desetljeća pod budnim okom „Zna se“. Možda će nekome biti čudno da se to odvija baš u Gradu, ali ima on nekoliko komparativnih prednosti u odnosu na druge gradove uz Jadran.

Smješten je u centru Jadrana. Tako barem tvrdi veliki reklamni pano na Jadranskoj magistrali prije ulaska u Grad.

Nositelj je „Zlatne Ruže Mediterana“ kao najuređeniji ili barem jedan od najuređenijih mediteranskih gradova.

Image Hosted by ImageShack.us


Ploča Zlatne ruže

Usred Grada, na jedinom raskršću sa semaforima u Gradu, stoji statua Oca Domovine, Dr. Franje Tuđmanu, koja ga prikazuje u laganoj šetnji, a na licu mu njegov karakteristični „osmjeh“.

Image Hosted by ImageShack.us


Tuđmana - čuvar Grada

U glavnoj gradskoj ulici koja također nosi njegovo ime, ima jedna kuća u kojoj živi čovjek koji je „usprkos i unatoč svemu“ svim srcem i dušom za „Zna se“ što potvrđuje svjetlećim logotipom „HDZ“ (koji je usput budi rečeno napajan električnom energijom iz javne rasvjete; toliki o njegovom domoljublju!), izvješenom državnom i partijskom, pardon stranačkom zastavom, i naravno s pločom „Ulica Dr. Franje Tuđmana“ iako nema nikakvog razloga da ona bude tu, obzirom da kuća nije na raskršću.

Image Hosted by ImageShack.us


Bilo kuda HDZ svuda

Posjet J.H. sa svojom svitom aga i begova imao je i jednu pozitivnu stranu. Na drugom najprometnijem raskršću, na kojem se dosta često događaju sudari (za sada srećom lakši) pojavila se po prvi put u ovih mjesec dana - policajka. U prvom trenutku sam pomislio da su u policijskoj postaji konačno usvojili moje telefonske zamolbe da na križanje postave prometnika. No ispostavilo se da je njezini jedini zadatak bio da u danom trenutku zaustavi promet kako bi nesmetano mogla proći kolona s J.H. i ostalima. Iako se pržila na suncu ko janje na ražnju, ni u jednom trenutku dok je stajala na pločniku nije joj palo na pamet da se premjesti na križanje i regulira promet. Barem dok čeka "malu od kužine".
Još jedan pokazatelj da raja ove Države, od koje se sakuplja harač, nije zaslužila lakše i brže prolaženje kroz raskršća!

Image Hosted by ImageShack.us


Policajka stoji kao da na raskršću nema prometa

P.S. Saznajem naknadno: g(r)adonačelnik je navodno „učinio“ incident. Nije želio doći na svečani ručak u čast J.H. u jedan od hotela u Gradu. On je želio neku drugu lokaciju jer, navodno, nije u dobrim „odnošajima“ s vlasnikom tvrtke u čijem su posjedu hoteli. I jedan i drugi su pripadnici stranke „Zna se“!!!

nastavlja se


Post je objavljen 17.09.2009. u 14:42 sati.