Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stenjevecmojkvart

Marketing

Kuća strave i užasa između škole i dječjeg vrtića

[Postoji i članak iz Večernjeg lista na ovu temu]

Između OŠ Tituša Brezovačkog i dječjeg vrtića Špansko nalazi se napuštena kuća koju trenutno koriste ovisnici. Ako uđete unutra vidjeti ćete šprice na podu, smeće i osjetiti smrad. Prije dvije godine ovdje se predozirao jedan narkoman, našli su ga na gomili smeća. Tužan je to bio kraj života jednog lokalnog dečka.

[Videonadzor O.Š. Špansko snimio maloljetnike kako šmrću i puše marihuanu]

Šteta je što u našem naselju ne postoje nikakvi sadržaji za mlade. Susrevši Marina Dundića iz skate-kluba Shpaolin shvatio sam da ti dečki nemaju nikakav prostor, a postoji i udruga mladih što se bave glazbom, niti oni nemaju nikakav prostor. Bili bi presretni kada bi dobili svoj "kvadrat" u našem gradu. Bitno je napomenuti i da se problemi mladih neće riješiti rušenjem te kuće (koja je u vlasništvu Grada) ili pretvaranjem te iste u komunalnu bazu gradske Čistoće.

Ono što mi trebamo su nekomercijalni sadržaji za mlade, tzv. kulturni centri gdje bi se mlada ekipa družila i imala priliku za kreativno i konstruktivno izražavanje. Primjer takvog upravljanja je kulturni centar Medika u Pierottievoj gdje su mladi dobili prostor u bivšoj tvornici lijekova "Medika". Taj projekt dobro funkcionira jer postoji sustav upravljanja, a trenutno ga dijeli više udruga

Bitno je napomenuti da grad vrlo malo daje za našu gradsku četvrt, davanje te kuće na korištenje mladim ljudima iz našeg naselja moja je želja, zahtjev gradu za uređenjem te iste uslijedio bi nakon toga. Postoji prostor, postoje i sredstva, potrebna je samo još dobra volja. Ja je imam, ali hoće li je imati i SDP i njihova družba kada taj prijedlog dođe na glasanje u našem vijeću gradske četvrti otvoreno je pitanje.

Sa jedne strane nalaze se ljudi iz Holdinga koji žele pretvoriti tu kuću u ispostavu jedne njihove podružnice, sa druge strane nalaze se mladi iz kvarta koji žele da se ona preuredi i da mladima na korištenje. Ja sam dakako za ovu drugu opciju, međutim bojim se da ću biti nadglasan od strane SDP-a i njihovih 'partnera' 22.9. kada se budu dizale ruke.

"Bumo vidli kaj bu bilo" rekli bi naši stari ...

[Pogled izvana...]
Opis slike


[... i na unutrašnjost..]
Opis slike

Post je objavljen 17.09.2009. u 11:56 sati.