Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

POLITICKA PARANOJA KAO NITKOVLUK

Kako percepirati taj politicki modul osrednje nakresanog Hrvatine, neke desne, lijeve ili centristicke stranke, ako se pri tome ne zaviri u samu unutrasnjost te zastrasujuce nacionalne umobolnice.

Regionalni Kain koji je svoj IDS zasnivao na osamostaljenju Istrije od Hrvatske, sada odjednom dreci oko hrvatsko- slovenskih sporazuma, ( koji jos nisu ni formirani), skupljajuci sebi one mizerne bodove koji su mu poterbni da na sebe navuce onu privlacku predsjednicku ludjacku kosulju nacije, sa natpisom: „ Nedamo 115km2 hrvatskog mora.!“
Kome nedamo, i kako cemo sprijeciti njegovo hirovito preljevanje uslijed plime i oseke, uslijed nadirucih valova trscanske bure i juzine ? Ili ce pak Kainu, u svojstvu halucinirajuceg hrvatskog Presidenta, dovoljno narasti muda da se Jadran omedji nekom betonskom ogradom po uzoru na berliski zid.
Kad se gubi glava u toj mjeri, ocito je da su u njoj posma pomjesani pojmovi Regije, EU, Hrvatske kao zemlje sa najvecim morskim prostranstvima u svijetu u odnosu na svoje kopno, i Slovenije kao jedine zemlje u svijetu koja bi po tim paranoicnim prekrajanjima trebala ostati bes prava na izlaz na svjetsko more.
Jer, prema rijecima Giuseppine Martinuzzi , velike humanistice koja se zdusno borila u svojoj Istriji za bratske odnose iznedju romanskog i slavenskog naroda :
„…PREMA TUDJOJ MALENKOSTI GRADI SE VLASTITA VELICINA“ .


www.severinomajkus.com/blog


Post je objavljen 16.09.2009. u 22:58 sati.