Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Jadranske razglednice (18), 2009-08-08

Završilo je vrijeme nirvane. Nadolaze burna vremena s povremenim naletima tsunamija.

Prvi od njih započeo je samo kao osrednji val još prekjučer dolaskom tri Gracije od kojih dvije s dva sina. Nećakinja G. sa svojim 16 godišnjim sinom, njezina prijateljica J. (također samohrana majka ali bez službenog oca svog djeteta) sa svojim 17 godina i treća Gracija L. za sada bez djeteta. Ove prve, uključujući i moju suprugu, nisu mogle nahvaliti ljepotu potonje. Osobno me, čim sam je vidio, asocirala na Barby, što kod mene znači: da može se reći da je lijepa, ali meni se taj tip ljepote ne sviđa.

Prespavali su jednu noć, dečki potrošili kubik vode da speru sa sebe miris ovâca (ljetujući u J.-ovoj vikendici negdje u vukojebini iznad Zadra prema Karinskom moru), ostavili plahte koje smo drugi dan trebali prati u perilici koja se od prvog dana uporno suprotstavlja svim intervencijama amatera (tj mene) i majstora (ovlaštenih i neovlaštenih) i nikako da počne ubacivati vodu u odgovarajući pretinac kadice za prašak i omekšivač.

Dvije Gracije s pratnjom otišle su oko podneva. L. ostaje još koji dan u Gradu. Prilikom pozdravljanja prislonio sam glavu uz uho J. i rekao: „Vi mi se sviđate više od L.!“ Uzvratila mi je osmjehom.

U nastavku tog dana, do oko pet popodne, vladalo je zatišje pred buru. Poslije ručka legli smo da se odmorimo, no ja nisam spavao sve očekujući javljanje mobitela sa zahtjevom da im otvorimo kapiju za ulazak automobilom u dvorište. Ležeći tako, odjednom začujem glas supruge: „Pa što se niste javili da vam otvorimo vrata?“

Znači došli su, diži se deda iz kreveta, stiže peta generacija nositelja istog prezimena u staru kuću! sretan
Gotovo je, vjerojatno, s „Jadranskim razglednicama“!

Image Hosted by ImageShack.us


Unuk

nastavlja se


Post je objavljen 15.09.2009. u 15:36 sati.