Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Zagreb - stjecište svih religija svijeta

Svima nam je dobro poznato da je Zagreb, grad koji u svim aspektima predstavlja središte ne samo Hrvatske već i ovog dijela Evrope, kozmopolitanski centar u kojem su sve religije dobro došle ... pa su tako i poštovaoci boga Merkura, boga trgovine, dobili svoj konzumeristički hram ... obred kupnje se služi svaki dan od 7 do 20 sati na Trešnjevačkom trgu.

A možda bi se ova fotke mogla popratiti i ovakvim tekstom: wink
"U sklopu otvaranja svog novog supermarketa Konzum je odlučio svojim kupcima ponuditi i novu uslugu, dosad nepoznatu u takvim prostorima - uslugu obraćanja bogu. Za sve vjernike posjetioce trgovine uređen je poseban odjel u kojem će se moći u miru obratiti bogu (i on njima), zapaliti svijeću, a u određenim terminima će u odjelu boraviti i svećenik kod kojeg će moći zamoliti za oprost grijeha. Imaoci Konzum kartice uživat će i poseban popust na kupovinu "Glasa koncila" te drugih tiskovina na tom odjelu, a uplate dobrovoljnih priloga moći će se obavljati i putem kreditnih i debitnih kartica."

A možda bi se ova fotka mogla naći na oglasnom letku u kojem dotična župa obavještava vjernike da je unutar crkve otvoren samoposlužni kutak gdje će se uz crkvene publikacije moći nabaviti i živežne namirnice kojima će ih opskrbljivati Konzum? wink

Posjetite ovaj post i sutra ... čekat će vas još koja ideja za popratni tekst ove fotke!



Toranj crkve Sv. Josipa u Trakošćanskoj ulici, ispred njega reklama na zgradi bivše "Name" na Trešnjevačkom placu, nekada Trgu Oktobarske revolucije. Snimio: Vanja

Jest, tekst ovog posta je šala .. no, siguran sam da vam je smiješak kojim ste popratili tekst i fotku bio prožet i notom gorčine ... jer su trgovine zaista postale "hramovi" modernog života.

Post je objavljen 15.09.2009. u 15:27 sati.