Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

bespućima unije


Ne bi se baš moglo reć da sam veliki ljubitelj kartaških igara, pokera ponajmanje, ali kad čovjek dođe iz malog sela u zapadnu evropu mora postavit letvicu malo više od uobičajenog ajmo pit u kp. pa sam tako i ja odlučio sudjelovat u borbi za pokal ernesta guevarre na tradicionalnom pokeraškom turniru u krčmi kod bime na pol puta između Merseburga i Hallea. Točnije u cušenu.
Shvatih da kao provincijalac k tome još i nesklon svakom obliku borbe koji ne uključuje teško topništvo i ovlašno spaljivanje tuđe imovine moram e da se ne bi osramotio, najprije upoznat tu zapadnu evropu, nekako je iskusit iznutra, vidit što je ono što je čini tako dalekom i nedosežnom, vrijednom tolikih heroja domovinskog rata.
Ima li bolje prilike do li podržat izabranu vrstu? Nema. Stoga se zaputih na zapad. Iako mi je već kod Berlina bilo malo sumnjivo da je zapad na ovu stranu, pogled na autobahn table s natpisom Frankfurt me ipak držao u kvalitetnom raspoloženju. Frankfurt oder. Fala bogu, mnogi gastarbajter je uzviknuo Vrankvurt ili smrt! I sad aj ti znaj da ima još jedan frankfurt. I da je oder ustvari rijeka. I jeboga ker nisam znao da ta odra sve do u njemačku ide. To je valjda posljedica srbokomunističke izobrazbe koja je inzistirala na dunavu i švarcvaldu. Uglaavnom ovaj frankfurt (ko mu me dade!) nema šta za ponudit osim rekordnog broja neonacista na km2. Nisam provjeravao.
A kad se pređe granica koje kao više nema, a nema ni ceste. Al ima kamiona i teta koje naplaćuju cestarinu. Ovi evropljani imaju ful čudan način naplate cestarina. Dakle nema onih klasičnih naplatnih kućica, a nema ni enc-a. Nego ima velkih night barova pa onda tete koje po danu naplaćuju cestarinu na cesti to po noći rade u najt baru. Ovo je općenito jedno sjajno rješenje i pokazuje kako su evropljani za razliku od nas skloni pojednostaljenju i racionalizaciji. A i tete su ful racionalne u izboru odjeće. Koža je najbolje odijelo.
Uglavnom naši momci su odigrali vrhunski. Na povratku utrka s kamionima. Teško je vjerovat da te zvijeri mogu potegnut 150. Al čini se da je u evropi sve moguće. Treba se veselit jer sad i mi možemo uć kad nas slo više ne blokira.
Rezultat ovako opsežnih i pomnih prirema je vrlo solidno predzadnje mjesto. Če mi nije bio suđen.
tzschutzschkya

Post je objavljen 13.09.2009. u 23:54 sati.