Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Hrvatska traži talente...

Kao što vam je vjerojatno već poznato, NOVA TV uskoro počinje s emitiranjem Super talenta, u biti hrvatske verzije showa Britain's got talent, a RTL najavljuje drugu sezonu u kojoj Hrvatska traži zvijezdu (i u prvoj sezoni su tražili zvijezdu, a našli Bojana Jambrošića, ali to je druga priča...)

Osim ova dva showa, u posljednjih nekoliko godina imali smo razne Story super nove, hrvatske idole, Showtime i slično. Pobjednike tih natjecanja i ne pamtimo, jedine koje su imale ikakvu korist od tih natjecanja su cure iz grupe feminnem, te odlična Natali Dizdar, kojoj je, uz onakve glasovne mogućnosti, uspjeh bio zagarantiran.

Ovaj post bi se komotno mogao zvati "Kucamo na vrata zaboravljenih asova", jer eto, probajte reći gdje su sada Saša, Tin ili Kedžo (btw, kako je njemu uopće ime), što je sa Rafom (pretpostavljam da želi postati profesionalni sudionik reality showova), a da ne spominjem Patricka Jurdića, pobjednika druge sezone Hrvatskog Idola (ne, ovo nisam znao napamet, pomogao je google :p ), ali nije to tema.

Iako Simon Cowell uspijeva organizirati dva showa godišnje u zemlji od šezdeset milijuna ljudi, postavlja se pitanje koliko se stvarnih talenata u Lijepoj Našoj još može pronaći. Naravno, naći će se tu popriličan broj klinaca kojima roditelji i bliža rodbina nisu imali srca reći da im je, eto, slušanje njihove izvedbe popularne pjesme u podsvijesti ostavila tako dubok trag, da se i dan-danas malo štrecnu kad čuju tu istu pjesmu u originalnoj verziji. Sjetimo se samo prošle sezone Hrvatska traži zvijezdu, kad se valjda pola muških kandidata odlučilo pjevati pjesme pokojnog Toše Proeskog, jer je glavni član žirija, Toni bio dobar Tošin prijatelj. Piruete koje je pritom u grobu radilo Tošino tijelo su vjerovatno zabilježene u seizmografskoj službi Makedonije.

Bit će tu i ostarjelih oriđinala koje je netko iz zajebancije nagovorio da se prijavi. Sigurno se sjećate Mile "ispod kašina" Drmića...

A žiri, žiri je posebna tema. Lani smo uživali u verbalnim eskapadama Gorana Lisice Foxa, a u Super Talentu bi ulogu Simona Cowella trebao preuzeti Dubravko Merlić, markantna i karizmatična ličnost, kojem je ovo idealna prilika da prestane biti poznat samo kao muž Željke Ogreste.

Hoćemo li vidjeti hrvatsku Susan Boyle? Hoćemo li svjedočiti uživo kako se snovi o uspjehu ruše kao kule od karata? Hoćemo li plakati kad nas nečija izvedba dirne u srce? Hoćemo li se smijati zajedljivim komentarima žirija? Da li će konačno netko od razočaranih kandidata promijeniti lični opis nekom bezobraznom članu žirija i demolirati studio? I na kraju, pitanje svih pitanja: Uz sve freakove koji su se dosad kandidirali, zašto se i predsjednički izbori ne održavaju kao potraga za talentom?

Post je objavljen 13.09.2009. u 10:13 sati.