Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

ON: "GLEDAJ I SUDI!" - ja: "Ne sudim. Samo gledam. "i dok čitam svoje pjesme ...
Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 09.05.2005. u 7:10h | na portalu iskrica weblog
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=53125

i 22.08.2009. objavljeno na portalu Magicus:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=28606

Još iz daljine sam osjetila poznati nemir, kroz mene se provukla tajanstvena toplina i dok je pogled padao na nečiju siluetu, znala sam da si to ti.

U davnim danima označio si moju mladost, ostavio trajni žig svojih otisaka na mom tijelu, usmjerio si i moju sudbinu drugim skrovitim stazama gdje duša luta i traži u tom vremenu zlatnu knjigu otkud će pročitati svoj kraj i dok se udisaj prelamao poput razbijenog stakla, progovorili smo neke demonske riječi.

Kao i uvijek, tko nas je slušao – nije nas razumio, pokušao si mi predočiti svoje postojanje u tom trenu, samo sam gledala, a osnovne stanice tvog tijela su se raspšile i nisam vijedjela ništa... grobnica, taj trenutak – grobnica.

Led je pokrio naše vrijeme, ali led je zaledio i poglede, tvoj plavi pogled – led, moj zeleni pogled – tamni led gdje se još uvijek zrcališ ti, zaleđen u konture po kojima sam te prepoznavala.

Iz te gramatike sam pokušavala izvući poznate riječi, vibracije, tonove, pokrete, ali samo sam te osjetila, duboko u duši – osjetila sam besane noći, osjetila sam davnu vatru što me i sada grije svojom hladnom toplinom i dok je vani kiša prostirala sivu koprenu nad mojim gradom, ja i ti smo bili sami.

U tom trenu – posljednja selekcija mog srca se znakovito raspadala, a svima nerazumljivo – naše tajno raskrižje – ostalo je i dalje sa svojim križem.

Zato, dušo, objelodani sve nesporazume i konačno me pusti, da iz tog ukletog stanja konačno iz zlatne knjige života pročitam svoju sudbinu.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author


Post je objavljen 16.07.2016. u 08:17 sati.