Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Edin prvi dan u vrticu

Danas je bio Edin prvi dan u vrticu... sta da vam kazem, koliko sam bila uzbudena toliko sam bila i nervozna. Cak sam i osjetila ono nesto u stomaku sto dode od nervoze, a to mi se nije desilo vec mnogo, mnogo dugo. Dok sam ga ostvljala zamalo su mi suze krenule, ali sam ih uspjela zadrzati. Nisam ocekivala da ce mi ga biti tako tesko ostaviti jer kad je sa 4 mjeseca krenuo kod tete-cuvalice bila sam sasvim ok i jos ni jednom mi nije palo na pamet da je nazovem da vidim da li je Edo u redu. A danas sam od 9:15 kad sam dosla na posao do 11:45 kad sam krenula po njega svako malo pogledala u telefon i pitala se sta li radi moj Edica. A ni dragi nije bio ravnodusan - ja sam trebala doci po Edi i odvesti ga teti-cuvalici na ostatak dana, a ponosni tatica je bio tamo prije mene cerek kaze nije mogao a da i on ne dode da vidi kako je prosao prvi dan.
I stojimo tako nas dvoje, sretni i ponosni, gledamo naseg malog harambasu kako se igra sa igrackom koja izgleda kao korpa/kolica iz prodavnice (shopping cart), a nas Edic ni da nas zamjeti. Briga njega sto smo mi dosli, on gura kolica po sobi, izmedu igracaka, odveze ih do male kucice, ostavi unuta pa opet izvadi, pa onda opet po sobi. Ne bi Edo da ide kuci! Na kraju sam ga morala "na silu" odvojiti od kolica :) Onda mi je pokazao gdje je oprao ruke, gdje ima poster za abecedom i kako na njemu ima slika jabuke (za slovo A). A kad smo krenuli uciteljicama je dao puse i veselo im mahnuo.
Uciteljice su nam rekle da je bio veoma dobar, da je fino slusao i da je samo malo plakao kad je shvatio da mene nema. Plako je on i jos jedan djecak kojeg je njegov tata jedva ostavio, ali su se svi smirili cim su ih izveli vani na igraliste. Nadam se da je stvarno bio dobar i da nije puno otimao ogracke od druge djece jer u prvih 5 minuta kad smo tek dosli od jednog je djecaka uzeo autic, od drugog busilicu, a treceg je "gurnuo" kad se ovaj pokusao popeti na tobogan. Da, sve to u prvih 5 minuta... no to i jeste bio najveci razlog sto smo ga upisali u vrtic, da se nauci igrati s drugom djecom.
Nadam se da ce sutra takode proci bez problema i da ce biti lakse i meni i njemu :)

Ova kucica mu je omiljena, odmah mi je ujutro pokazao kako ima zvano na vratima i kako je zabavno viriti kroz prozore.


Pravi tatin sin, odmah je busilicu pronasao. A u pozadini je tobogan sa kojeg je odgurao drugog djecaka.



Post je objavljen 09.09.2009. u 21:30 sati.