Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Svjetsko Prvenstvo u baseballu 09.- 12.09.2009. Zagreb


Image Hosted by ImageShack.us


Najnovija vijest koja je ugodno iznenadila sve klubove i igrače u Hrvatskoj za vrijeme ljetnog prekida je ta da je Hrvatska nakon odustajanja Rusije dobila domaćinstvo grupe D za ovogodišnje Svjetsko Prvenstvo u baseballu koje se održava od 09.do 27.09.2009. godine u Europi.

Na ovogodišnjem Svjetskom Prvenstvu nastupiti će ukupno 20 reprezentacija koje će se natjecati kroz tri kuga, a prvi krug koji će se održati od 09.do 12. 09.2009. biti će uz Barcelonu, Prag, Regensburg, Štokholm i u Zagrebu i to grupa D u kojoj će uz Hrvatsku nastupiti i jedan od potencijalnih finalista i ponajbolja reprezentacija svijeta Japan, zatim Nikaragva i Velika Britanija.

Ovo će biti prvi nastup naše reprezentacije u povijesti na svjetskom prvenstvu, a za mogući prolaz u slijedeći krug biti će potrebno ostvariti barem jednu pobjedu u grupi, što će najvjeroatnije biti moguće ostvariti protiv Vel.Britanije.

Drugi krug biti će od 13. do 20.09.2009. u dvije gupe u Nizozemskoj i Italiji a samo polufinale i finale u Rimu od 22.do 27.09.2009. godine.

Biti će ovo izuzetna prilika u karijeri za hrvatske baseballaše ali i igrače Baseball Kluba "VINDIJA" od kojih za sada sigurno mjesto u reprezentaciji ima jedino Marin Farkaš, dok mogućnost imaju još četvorica igrača, da nastupe sa ponajboljima igračima baseballa na svijetu.

Kako u Hrvatskoj postoje samo 2 baseball igrališta, a jedino ono u Zagrebu odgovara svim potrebnim mjerama, domaćinstvo je povjereno Baseball Klubu "Zagreb" koje je za potrebe preuređenja terena kako bi odgovaralo svim zahtjevima IBAF-a dobilo od Grada Zagreba poslove u vrijednosti od €250.000,00.

Od ponedjeljka prvi sa pripremama kreću i seniori BK "VINDIJA" koji će u mini dvotjednom ciklusu odrađivati po dva treninga dnevno kako bi se što kvalitetnije pripremili za još jedno izboreno finale ove sezone, i to u hrvatskom kupu koje će se održati 30.-31.08.2009. u Karlovcu. Nakon toga očekuje ih i pp prvi puta nastup na Final Four turniru Interlige, čiji datum održavanja još nije potvrđen zbog svj.prvenstva, te i na kraju pokušaj ulaska u finale hrvatskog prvenstva.

Uz to Uprava BK "VINDIJA" kreće i sa finalizacijom ovogodišnjeg 12. po redu Međunarodnog turnira za mladež i kadete "Vindi Iso-Sport 2009" koji će se održati od 28.do 31.kolovoza 2009. godine u Varaždinu, a okupiti će rekordan broj od čak 14 ekipa i ukupno 300-tinjak igrača i 50-tak roditelja iz Hrvatske, Austrije, Italije i Srbije, što je još jedna potvrda kvalitete u organizaciji ali i sportskom dijelu ovog turnira.


www.aktualno.hr

* hvala Sephu (Yoshi fanzine) na ovoj informaciji i linku...Seph će naime pisati u
Yoshiju o ovome sportskom događaju : D


** utakmice se igraju na igralištu u Središću (kod Bundeka)



Post je objavljen 08.09.2009. u 09:08 sati.