Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Kupa je konačno visoka! I mali osvrt na sezonu.

Jupiii!!! Nakon mjesec i pol navlačenja po malim vodostajima, zadnje kiše konačno su napunile riječno korito.

P1010008
Prva ekipa na jesenjem vodostaju.

Nije u principu ništa neubičajeno za Kupu da u ljetnim mjesecima bude skroz niska. A bogme niti drveće ne popije vodu kako neki "stručnjaci" trabunjaju po novinama. Jednostavnu u osmom mjesecu je tako kod rijeka koje se ne pune iz glečera. Ne znači da nije bilo dobro. Naskakali smo se u vodu, ronili po brzacima i jurili niz slapiće.

No prava stvar počinje!!

P1010072
Dobar prolaz "Grotla"

Bila je dobra sezona. Dobri vodostaj je potrajao gotovo do kraja srpnja. Gostiju iz Hrvatske je bilo 30% više nego prošle godine. Stranaca 82% manje. Nije nam ih "popila" konkurencija. Jednostavno ili nisu došli (Rusi) ili nisu trošili.
Sve u svemu zadovoljni. Najave su bile takve i znali smo što nas čeka. Uostalom stručnjaci koji se prepucavaju o brojkama trudili su se godinama da otjeraju bezobraznike koji bi se zabavljali na moru, išli u aquaparkove, vidjeli show sa delfinima ili nedaj bože slušali muziku svog govornog područja u klubovima. Možda bože otišli u kasino ili strip klub a da ih se ne prebije. E pa takvi su otišli dalje a siromašni zapadnjaci koje naš turistički marketing zove su tu. Sada su "stručnjaci" zadovoljni.
Mi nismo...

P1010070
Ne toliko dobar prolaz "Grotla" :-)

Ah još jedan komentar. U jednim novinama "gazda" jedne rafting agencije se žalio da im je promet pao za pola od prošle godine. Kada uzmemo u obzir da je ta agencija počela raditi ove godine.... Vrlo zanimljivo?!

No pluta se dalje... Vidimo se na rijeci...

www.rafting.com.hr

Post je objavljen 08.09.2009. u 07:44 sati.