Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Uspješan nastup prvih KUD-ova na Folklornim večerima

VINKOVCI - Na prvoj od ukupno šest Folklornih večeri ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni predstavilo se 13 KUD-ova, a na samom početku programa brojnim posjetiteljima pod šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni obratili su se i Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, i Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik, istaknuvši važnost ove manifestacije prepoznatljive i izvan okvira Lijepe Naše.
U petak su se publici i ocjenjivačkom sudu predstavili KUD-ovi "Slavko Janković" Rokovci-Andrijaševci, "Josip Kozarac" iz Štitara, lipovačka "Šokadija" te vođinačka "Mladost", "Seljačka sloga" iz Strošinaca, "Ady Endre" iz Koroga i "Slavko Janković" iz Šiškovaca. Također, program koji su marljivo uvježbavali za ovu prigodu predstavili su i Vukovarci, KUD-ovi "Dunav" i "Kolo", KUD pri DVD-u Nijemci, privlački KUD "Ivan Domac", te KUD-ovi "Matija Gubec" iz Ilače i "Josip Kozarac" iz Posavskih Podgajaca.
Sinoć su nastupili tovarnički KUD "A.G. Matoš", "Posavac" iz Vrbanje, "Zrinski" Tordinci, "Joakim Hardi" iz Petrovaca, "Razigrana šokadija" iz Prkovaca, gunjanski "Graničari", ivankovačka "Seljačka sloga" te KUD-ovi "Spačva” iz Donjeg Novog Sela, "Tkanica" iz Vinkovaca, "Sava" iz Rajevog Sela, "Seljačka sloga" iz Bogdanovaca i KUD "Ljeskovac" iz Vinkovačkog Novog Sela. Njihovom je nastupu prethodio prvi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina.

M. Ban

Glas slavonije

Post je objavljen 06.09.2009. u 13:17 sati.