Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Tri dobra načina za iskorištavanje starog kruha

Starog kruha uvijek se nađe, a nisu svi te sreće da ga imaju kome dati (uglavnom za prehranu životinja) pa često završava u smeću. Ovdje su tri dobra načina na koja se kruh može iskoristiti i kada je star 3-4 dana.

1. način

Izrežite ga na kockice i stavite na pleh neka se suši na zraku. Kada je suh sameljite ga na mašinicu za orahe ili slično i imate mrvice.

2. način

Kruh zasijecite kao da ga režete na kriške, ali s tim da se ne zasječe do kraja (ostane maleni dio za koji se drži). U svaki zarez se stavi mješavina maslaca, bijelog luka, vlasca, soli i papra (ovo se prije izmiješa u tanjuru i pomoću noža stavlja u zareze kruha). Kada je sve napunjeno, zamota se u foliju i peče na roštilju ili u pećnici, oko pola sata. Odlično je!

3. način

Kruh izrežite na kriške. U tavu ih poslažete i na svaki krišku stavite malo maslinovog ulja. Kada se zarumeni, okrene se na drugu stranu i dok se i druga strana peče, na gornju se stavi malo bijelog luka i peršina (tko ne voli bijeli luk, može samo peršin ili čak i bez njega). Jako fino!


Post je objavljen 06.09.2009. u 11:57 sati.