Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 79 ) - Razmjena i kupovina rabljenih udžbenika

Kupovinom rabljenih udžbenika i razmjenom može se puno uštedjeti, a da se pritom ništa ne gubi jer je u njima isto, samo su malo oštećeni.


Polako se bliži početak školske godine i osnovnoškolci, kao i srednjoškolci odbrajaju dane do polaska u škole i početka novih đačkih izazova. Ove godine će polazak biti malo teži i njima i roditeljima jer su i izdvajanja veća zbog kupnje udžbenika, naime nakon dvije godine uspješnog projekta jednog od najuspješnijih ministara poslijeratne Hrvatske, ministra Dragana Primorca, zbog recesije privremeno su besplatni udžbenici ukinuti, iako naravno ostaje mogućnost da najsiromašniji sloj građana ipak u konačnici dobije svoje besplatne udžbenike. No, ako odemo samo nekoliko godina unatrag sjetit ćemo se kako smo i prije živjeli uz kupovanje udžbenika i nitko se bunio nije ( tijekom komunističke diktature kupovali smo udžbenike, za vrijeme Račanovog režima udžbenici također nisu bili besplatni, dapače, stoga zaista moramo konstatirati, sram bilo HDZ-ovu Vladu koja je omogućila SVIM učenicima da dvije godine imaju besplatne udžbenike, ministar Primorac je očito zbog srama otišao za Ameriku ) , no sad se " narod " diže na noge ( kao i uvijek, zapitajmo se, koji je to " narod " i kakve motive taj " narod " ima ) iako su nekoliko godina bili pošteđeni kupovine udžbenika.


Organiziranje na ''jeftiniji'' način


Kako udžbenici koštaju, a kupiti se moraju, većina se okrenula starim načinima nabave, a to je kupovina rabljenih udžbenika ili pak razmjeni. Srednja škola Petrinja se pobrinula da ni oni učenici koji su bili na moru tijekom ''gradskih'' razmjena udžbenika ( javljali smo u nekoliko navrata o tim događanjima ) ne ostaju bez njih. Održani su upisi u novu školsku godinu, a u istu dvoranu smještena je bila i razmjena knjiga, tako da učenici nisu morali lutati i dalje tražit mjesto gdje se ona održava.


Mnoštvo učenika donijelo je svoje udžbenike i prodavalo ih je po cijeni od 20 i 30 kuna, što je sasvim prihvatljivo s obzirom na to da su u istoj dvorani svi mogli nabaviti i udžbenike za sebe po istoj cijeni. Iako bi se razmjena prije mogla nazvati sajmom protekla je i više nego uspješno, tako da je većina učenika pronašla ono što im je bilo potrebno, te se riješila nepotrebnih udžbenika, a uz to su dosta uštedjeli i sebi i roditeljima. Roditelji su već najavili čitav niz sličnih aktivnosti i za iduću godinu ukoliko se ne ukine ovogodišnja suspenzija besplatnih udžbenika, iako kriza jenjava, valja se pripremiti na vrijeme.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 05.09.2009. u 01:26 sati.