Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallacarobnica

Marketing

O predmetima koji se uče u Hogwartsu 3.dio...

Travarstvo je predmet u kojem se upoznajemo sa magičnim travama I biljkama. Ono je vrlo korisno za rađenje napitaka. Mnoge čarobnjačke obitelji imaju svoj čarobni vrt sa travama koje su im korisne za spravljanje napitaka.Učenici u Hogwartsu brinu o biljkama koje se nalaze u staklenicima.

Povijest magije je itekako najdosadniji predmet u Hogwartsu. Kao I u bezjačkom svijetu tu se uči o povijesti. Samo sada se uči o slavnim čarobnjacima, divovima I raznim pobunama.To mnogima nije zanimljivo pa zaspu pod satom. Naravno svi osim Hermione. Ona uvijek sve sluša I zapisuje.

Aritmacija je medota proricanja utemeljenu na imenima i brojevima. Pa ipak, taj stari oblik proricanja jedan je od ostalih metoda proricanja budućnosti, ne temelji na tumačenju nejasnih slika ili pripisivanju značenja nasumičnim oblicima i črčkarijama, već na točno određenim i jasnim pravilima, odnosno, matematičkih proračunima .
Aritmacija je sklop matematike i proricanja

Preobrazba je predmet gdje neke predmete ili živa bića pretvaramo u nešto drugo.Preobražavanje – magijsko pretvaranje osobe, životinje ili predmeta u neki drugi oblik – složena je i opasna djelatnost koja zahtjeva višegodišnje usavršavanje. No, početnici započinju s nešto lakšim zadacima, kao što je pretvaranje gumba u kukce.

Post je objavljen 01.09.2009. u 14:28 sati.