Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Privor na nogama

Protiv izgradnje mini hidroelektrana


Nezadovoljni odnosom vlasnika mini hidrocentrala koji su, kako tvrde, u dobroj mjeri oštetili lokalnu prometnicu, mještani privorskih sela Svilići, Crkvice, Kozice i Jelići danas su blokirali put Voljevac-Jelići, te na taj način pozvali nadležne organe da konačno riješe problem koji ih muči posljednjih godina.
Uz policajce PS Gornji Vakuf - Uskoplje prosvjed mještana osiguravali su
pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanske županije.
- Ogorčeni smo onim što se događa nadomak naših kuća. Već duže upozoravamo da je način na koji se grade hidroelektrane neispravan i opasan za nas koji ovdje živimo. U isti vod polažu se kablovi za telefon, cijevi za potrebe centrala i kablovi visokog napona. Nitko, nažalost, dosad nije imao sluha za naše brige. Istrajat ćemo u našoj namjeri da idemo dokraja u rješavanju za nas životnog pitanja,
kazao je Feni mještanin Junuz Brkić, naglašavajući da se novonastala situacija mogla izbjeći da su vlasnici MHE prihvatili ideju da zajedno s mještanima realiziraju projekt rekonstrukcije i asfaltiranja puta Voljevac-Jelići.
Mještani su upozorili da vlasnici MHE ne poštuju zakon ni kada se radi o njihovoj privatnoj imovini koju svakodnevno uništavaju.
Iz policijskog izvješća:
Dana 30.08.2009. godine, oko 10,10 sati, djelatnik firme „Roswod“ je prijavio Policijskoj stanici Gornji Vakuf/Uskoplje da su: J. B., M. A., M. J. i M. P., svi iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja došli na radilište pomenute firme koja izvodi radove na lokalitetu Ružinovci, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, i iz nepoznatih razloga obustavili radove. Također je danas 31.08.2009. godine, na lokalitetu Mačkare blokiran lokalni put od strane stanovnika naselja Svilići, Crkvice i Jelići. Grupa mještana je blokirala poduzeća koja izvode radove na izgradnji mini-centrale. Blokiran je put samo za djelatnike i izvođače radova na mini-hidrocentrala. O daljim mjerama i radnjama bit će te blagovremeno obavješteni.



Post je objavljen 01.09.2009. u 14:00 sati.