Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Woodstock danas

Ang Lee: 'Taking Woodstock'

Prije četrdeset godina, pola milijuna mladih sklizalo se po blatu jednog pašnjaka u sjevernom dijelu savezne države New York kako bi prisustvovali događaju koji je bio prijeloman za njihovu generaciju. Glazbene izvedbe na Festivalu Woodstock snimljene su u poznatom dokumentarnom filmu, ali novi igrani film oskarovca redatelja Anga Leeja Taking Woodstock (trailer) koji je u četvrtak počeo igrati u američkim kinima govori o tome kako je došlo do toga da se festival izvodi na pašnjaku mljekarske farme.


Internet Monitor
[url]http://www.voanews.com/croatian/2009-08-30-voa1.cfm[/url]

Ovaj dokumentarac samom svojom kreacijom u današnje vrijeme govori koliko je taj događa još uvjek bitan u našem društvu, ne samo kao kroz popularnu kulturu, već kroz sve oblike društevnog života, pa i svakodnevice.
Tu valja napomenuti da Woodstock nije samo togađaj koji je trajao pet dana, već je vrhunac i smbol pokreta mladih početkom druge polovice prošlog stoljeća koji je bio revolucionaran, ne samo u smislu glazbe, već i poimanja svijeta, to je prijelomnica u sustavu vrijednosti na Zapadu, seksualna revolucija, ideološka revolucija, revolucija emancipacije, antirasističa revolucija, socialna revolucija, multikulturna revolucija, pa ako oćete i revolucija bontoona.
To je poslijednja revolucija na Zapadu, iako nije bila u potpunosti komparativna prvim dvjema.
Mnoge stvari koje su bile tražene u vrijeme Woodsktock bundovne generacije imamo danas; naravno nisu svi zahtjevi implementirani odmah , ne svi i ne u potpunosti, pogotovo ne na formalnoj razini, ali mnogo toga što imamo danas baštinimo iz Woodstocka, s time naravno misleći na sve ono što Woodstock simbolizira, od antiratnih prosvjeda do eksperimenata droge te raskrinkavanja "svetosti" monogamije i braka.
Dakle, što to vama ono što imamo danas možemo zahvaliti Woodstocku?
Koji su zahtjevi te generacije bili opravdani, a koji nisu?
Koliko vidite sebe osobno među tim ljudima?
Da li su po vama izabrali prave metode za širenje svojih ideji?

Post je objavljen 31.08.2009. u 12:27 sati.