Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORJELA BARAKA U ROMSKOM NASELJU ISPOD GAZELE

BEOGRAD

U požaru, koji je danas poslije podne izbio u beogradskom romskom naselju ispod mosta "Gazela", izgorjela je jedna drvena baraka, rečeno je Tanjugu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograda.

Ozljeđenih u požaru, koji je izbio oko 16.30 sati, nije bilo, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je da se vatra proširi. Požar je ugašen nakon 45 minuta od dojave, a u akciji su sudjelovala dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca.Gradska vlast u Beogradu počet će sutra raseljavanje nekoliko stotina ljudi iz nehigijenskog naselja ispod mosta Gazela u 13 beogradskih općina.

Naselje ispod najprometnijeg beogradskog mosta sutra odlazi u prošlost, jer će 114 obitelji iz tog nehigijenskog naselja biti preseljeno na nove lokacije, javlja B92.Raseljeni Beograđani stambene kontejnere dobiće na korištenje na pet godina, a svako domaćinstvo će dobiti po tri kreveta sa madracima, stol sa šest stolica i ormar. Sva djeca, uglavnom romske nacionalnosti, počet će redovno ići u školu, a biće im osiguran besplatan prijevoz, udžbenici, odjeća i obuća.

Popravka Gazele odlagana je nekoliko puta, jer radovi nisu mogli početi dok se ne raseli naselje ispod mosta. Jedan od uslova za dobivanje kredita Europske investicione banke bio je da se taj posao obavi kako treba. blic


Post je objavljen 30.08.2009. u 22:00 sati.