Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OBUZDAN POŽAR OKO SENJA, VATRA NIJE UGROZILA KUĆE

SENJ

U gašenje požara uključeno je više stotina vatrogasaca iz nekoliko gradova i mjesta, a u pomoć su poslana i tri kanadera.

Vatrena stihija koja je prijetila naseljima u senjskom kraju obuzdana je oko 18 sati. Unatoč teškim uvjetima, odnosno buri koja je velikom brzinom nosila vatru prema naseljenim mjestima, niti jedna kuća nije zahvaćena požarom.

Na mjesto događaja na Senjsku bilu izašlo je više od stotinu vatrogasaca s brojnim vozilima iz javnih vatrogasnih postrojbi Senja i Rijeke, kao i DVD-a iz Krasna, Svetog Jurja, Brinja, Otočca, Crikvenice i Novog Vinodolskog.Kako se doznaje od vatrogasaca Ličko-senjske županije, situacija na terenu bila je vrlo ozbiljna jer se vatra, nošena burom, sve više širila prema kućama u naseljima Lopica i Klaričevac.

Upravo zbog toga, u gašenje požara, osim stotinjak vatrogasaca i nekoliko desetaka vatrogasnih vozila, bila su uključena i tri kanadera.Za sada nema informacija o tome koliko je površine već izgorjelo. Vatra je izbila na pašnjaku, a potom se proširila po obližnjem raslinju i šumama. Građani Senja bili su u strahu od požara jer je bura sve više tjerala vatru prema njihovom gradu. javno.com


Post je objavljen 30.08.2009. u 20:00 sati.